Elektrische rolgordijnen

Slimme apparaten maken ons leven steeds makkelijker. Met ons assortiment gemotoriseerde rolgordijnen kun je jouw elektrische rolgordijnen overal bedienen. Naast het ultieme gevoel van comfort dat dit geeft, helpen slimme rolgordijnen om energie te besparen, privacy te creëren en jouw huis veiliger te maken. Ons MOTION assortiment is geschikt voor alle Easy rolgordijnen. Bekijk hier de gehele collectie.

Het MOTION concept

voorvertoning Motion

Installatie video elektrische rolgordijnen

Video elektrische rolgordijnen

Motor

De volledig draadloze MOTION motor maakt van dit traditionele rolgordijn in een handomdraai een gemotoriseerd rolgordijn. De eenvoudig te installeren motor is oplaadbaar met een universele micro USB kabel en kan worden bediend met de MOTION afstandsbediening. Om je rolgordijn te bedienen met de MOTION app of spraakbesturing, is ook de MOTION wifi bridge nodig.


Motion-motor

Laadkabel 3 meter

De geïntegreerde lithium-ion batterijen in de motor zijn oplaadbaar met een universele micro USB kabel. Om de batterijen in de motor op te laden hoef je niets te demonteren. Bij normaal gebruik hoef je de motor slechts 2 keer per jaar op te laden. Het volledig opladen van de motor duurt 8 uur. Met één laadkabel kun je meerdere motoren individueel van elkaar opladen.

Motion-micro-usb-kabel

Afstandsbediening

Bedien en programmeer jouw gemotoriseerde Easy rolgordijnen met één druk op de knop van deze MOTION afstandsbediening. Je kunt het rolgordijn omhoog en omlaag bewegen en daarnaast laten bewegen naar zelf in te stellen favoriete tussen positie. De afstandsbediening heeft een reikwijdte van +/- 30 meter en beschikt over 1 kanaal waaraan 1 of meerdere rolgordijnen kunnen worden gekoppeld, die je vervolgens gelijktijdig kunt bedienen. Om een motor te installeren heb je ten minste één afstandsbediening nodig. Je kunt meerdere motoren installeren met één afstandsbediening. De afstandsbediening wordt geleverd inclusief batterij en heeft een moderne mat zwarte kleur.


Motion-afstandsbediening

Wifi bridge

Met de MOTION wifi bridge maak je het bedieningsgemak compleet doordat je jouw rolgordijnen ook op afstand kunt bedienen met de MOTION app. Via de app kun je ramen, ruimtes en verdiepingen bedienen tot op de procent nauwkeurig. Met voorgeprogrammeerde scenes en timers kun je de rolgordijnen in jouw huis zelfs volledig automatiseren. De MOTION wifi Bridge maakt connectie mogelijk met veelgebruikte smart home assistenten zoals Google Assistant, Amazon Alexa en IFTTT. Per bridge kunnen 30 rolgordijnen worden gekoppeld. De bridge heeft een bereik van +/- 20 meter. Voor de installatie is wifi frequentie van 2.4 GHz nodig.


Motion-wifi-bridge

Elektrische rolgordijnen: vraag & antwoord


🔍 Hoe stel je een elektrisch rolgordijn samen?

Al onze rolgordijnen Easy zijn geschikt om voorzien te worden van een MOTION motor.
Hoe je het rolgordijn op de juiste manier samenstelt zodat deze voldoet aan jouw wensen laten wij je in dit handige overzicht zien.

🔍 Wat heb ik nodig om mijn Easy rolgordijn te motoriseren?

Om te beginnen heb je natuurlijk het rolgordijn zelf nodig, de MOTION motor past perfect in de bovenbuis van ons rolgordijn Easy.
Voor de installatie van één rolgordijn heb je ook een afstandsbediening nodig. De oplaadbare motor kun je opladen met een micro usb kabel, dit is een universele en vrij gangbare kabel. Heb je deze kabel nog niet in huis dan kun je onze 3 meter lange kabel mee bestellen.

Voor ieder volgend rolgordijn heb je enkel de MOTION motor nodig, de afstandsbediening en micro usb kabel kun je namelijk hergebruiken.

Wanneer je jouw rolgordijnen ook op afstand wilt bedienen met de MOTION app dan heb je ook de wifi bridge nodig. Deze bridge maakt ook spraakbediening mogelijk door connectie te leggen met smart home assistenten zoals Google Assistant, Amazon Alexa en IFTTTT.

🔍 Is de motor geschikt voor alle rolgordijnen?

De MOTION motor is alleen geschikt voor onze Easy rolgordijnen. De bovenbuis van onze Easy rolgordijnen en de MOTION motor passen perfect in elkaar.
Bekijk hier de gehele collectie.

🔍 Waar vind ik de installatie handleiding?

De installatie handleiding kun je hier downloaden.

🔍 Waar vind ik antwoord op andere vragen?

Voor nog meer antwoorden en oplossingen verwijzen wij je graag naar de website van MOTION.