Energiebesparende raamdecoratie

De gasprijzen rijzen momenteel de pan uit, waardoor alle vormen van energiebesparing welkom zijn. We letten op welke lampen we laten branden, we douchen wat minder lang of laten onze televisie niet meer op stand-by staan. Een andere manier om te besparen op je energierekening is door energiebesparende raamdecoratie aan te schaffen. Het grootste deel van de warmte in huis gaat namelijk verloren via ramen en deuren. Dat is onnodig! Kwalitatieve raamdecoratie heeft een lange levensduur waardoor je vele jaren zult profiteren van energiebesparing. Wij hebben de top 3 meest energiebesparende raambekleding voor je op een rijtje gezet. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Populaire energiebesparende raamdecoratie

Hieronder vind je onze top 3 energiebesparende raamdecoratie

 


 

Energiebesparend honingraat plisségordijn

 

1. Honingraat plisségordijnen

Honingraat plisségordijnen zijn dé beste keuze wanneer het aankomt op energiebesparende eigenschappen. Een honingraat plisségordijn bestaat namelijk uit twee stoflagen, waarvan de ruimte tussen deze twee stoflagen wordt gevuld met stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht geleidt geen warmte of kou en zorgt er dus voor dat de kou in de winter buiten blijft, terwijl jouw ruimte in de zomer aangenaam koel blijft.

Wil je echt de allerbeste energiebesparende raamdecoratie? Ga dan voor verduisterende plisségordijnen met een honingraat plooi. De binnenzijde van de plooi is voorzien van een zilverkleurige aluminium coating waardoor deze plisségordijnen een warmtewerende werking hebben. Dit betekent nog beter isolerende waardes!


 

2. Energiebesparende gordijnen

Ieder gordijn uit onze collectie heeft een energiebesparende werking. De mate van hiervan is afhankelijk van de dikte van de stof. Hoe dikker de stof, des te beter de isolerende werking. Overgordijnen zijn gemaakt van een dikkere stof waardoor deze het beste bijdragen aan de energiebesparing in jouw huis. Een ander voordeel van een dikkere stof is dat deze zwaarder is waardoor de stof mooier valt.

Wil je door middel van overgordijnen nog meer energie besparen? Voeg dan een voering toe. Deze voeringstof is een extra stoflaag aan de achterzijde van het gordijn waardoor je gordijn na het voeren uit twee stoflagen bestaat. Deze dubbele stoflaag zorgt voor een extra isolerende werking wat je aan het eind van de maand terugziet op je energierekening. Naast de energiebesparende voordelen hebben gevoerde gordijnen ook optische voordelen. Gevoerde gordijnen zijn zwaarder dan niet gevoerde gordijnen. Daarom oogt het gordijn voller waardoor de plooien mooier vallen.

Energiebesparend vouwgordijn

 


 


Energiebesparend vouwgordijn

 

3. Vouwgordijnen

Veel vouwgordijnen uit onze collectie kunnen gemaakt worden van dezelfde stofsoort als onze gordijnen. Net als bij gordijnen is de mate hiervan afhankelijk van de dikte van de stof. Hoe dikker de stof, des te beter de energiebesparende werking. Verduisterende vouwgordijnen hebben vaak de dikste stof en zijn daarom de beste keuze. Onze verduisterende vouwgordijnen zijn door de speciale coating 100% verduisterend. De verduisterende coating houdt de kou én tocht buiten waardoor je verwarming minder hoog hoeft te zetten. Hierdoor bezuinig je flink op je energierekening. Wist je dat een deel van de stoffen van onze vouwgordijnen ook als gordijnen gemaakt kunnen worden? Dit is de meest optimale energiebesparende optie, door de twee lagen voor je raam. Daarnaast zorgt het voor een rijke uitstraling, die je ruimte een warme sfeer geeft.


 

Het combineren van raambekleding voor energiebesparing

Er is niets mooier dan een combinatie van verschillende soorten raamdecoratie voor je ramen. Naast de optische voordelen die gecombineerde raamdecoratie je bieden, draagt het ook bij aan een besparing op je energierekening. Hoe meer lagen je voor je raam hebt, hoe beter de ruimte geïsoleerd is. Zo is een combinatie van vouwgordijnen of plisségordijnen met overgordijnen de beste optie wanneer je energie wilt besparen. Een vouwgordijn heeft wanneer het alleen hangt niet de meest optimale energiebesparende werking, maar een combinatie met overgordijnen maakt dé perfecte combinatie. Wens je meer advies over het combineren van verschillende soorten raamdecoratie? Bekijk dan onze blog, of neem contact met ons op! Wij staan voor je klaar met een passend advies op maat.