Houten shutters op maat, een luxe uitstraling!

Een luxe en unieke sfeer in huis creëer je met een houten shutter van Raamdecoratie.com. Houten shutters worden ook wel houten jaloezieën of blinds genoemd. Met een houten shutter of jaloezie bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy. Een houten shutter op maat is een stevig product, gemaakt van een hoge kwaliteit hout. Een houtsoort die ervoor zorgt dat het product niet kromtrekt. Een houten shutter kan gemaakt worden tot wel 270 cm breed, en kan naar eigen wens worden samengesteld. Zo kan onder andere de lamelbreedte, kleur, bedieningszijde en ladderband worden gekozen. Waar moet jou ideale houten shutter aan voldoen?

Houten shutters

Voor welke kies jij?

Houten shutters op maat

Houten shutters op maat

Onze collectie houten shutters op maat.

Bekijk collectie
Aluminium shutters op maat

Alu shutters op maat

Onze collectie aluminium shutters op maat.

Bekijk collectie
onze collectie houten shutters op maat

Alle shutters

Bekijk de gehele collectie shutters op maat.

Bekijk collectie

Meer informatie

Over onze collectie

Hoge kwaliteit shutters op maat

Een houten shutter of jaloezie kan worden toegepast in vrijwel elk interieur.
Gek van een landelijke, klassieke of moderne stijl? Dan is dit type raambekleding een goede keus voor jou.

Een shutter op maat wordt speciaal voor jou op maat gemaakt. Tijdens het produceren wordt er zorgvuldig met het product omgegaan. Een product van Raamdecoratie.com is van hoge kwaliteit. Het verschil tussen een kant en klaar en een op maat product zit in de eigen wensen die jij meegeeft. Eigen wensen maken dat een houten jaloezie op maat uniek is. Daarnaast is er een verschil in kwaliteit tussen een kant en klaar, en een op maat product.

Unieke details van houten shutters

Er zijn een aantal unieke te ontdekken op een shutter van Raamdecoratie.com. Zo worden de lamellen afgewerkt met een krasvrije en UV bestendige lak. Door deze lak zal het zonlicht de kleur van de shutter niet beïnvloeden. Echte vlekken kunnen worden verwijderd met een scheutje allesreiniger op een droge, schone doek. Een houten shutter is niet bestand tegen water, het is dan ook niet aan te raden om deze dicht bij een kraan te plaatsen.

Bij een product op maat kan je kiezen tussen ladder- koorden of banden. Deze zullen zowel aan de voor- als achterzijde zichtbaar zijn. Een houten shutter of jaloezie heeft zowel aan de voorzijde, achterzijde en in het midden door de lamel een draad lopen. Bij het tuimelen zorgt dit ervoor dat de lamellen volledig sluiten en beter verduisteren. Kies je voor een ladderband? Dan zal deze zowel aan de voor- als achterzijde te zien zijn. De kleur van het koord wordt aangepast op de kleur van de lamel.

Een shutter wordt gemaakt van Basswoord/Lindehout. Deze houtsoort is licht van gewicht en zeer geschikt voor een houten shutter of jaloezie. Daarnaast is het een duurzame en milieuvriendelijke keuze.

Het bovenprofiel van een 50 mm houten shutter op maat heeft een afmeting van 5.8 x 5.8 centimeter. Bij een in de dag montage wordt dit bovenprofiel voorzien van een houten afdek lijst. Deze lijst is te bevestigen door middel van een magneet. Met deze magneet is het simpel om de lijst te monteren en demonteren. Monteer je op de dag? Dan wordt er een houten koof meegestuurd, deze zal naast de voorzijde ook de zijkant afdekken.

De bedieningskoorden worden voorzien van een houten koordgewicht.
Deze zijn in de stijl van de jaloezie en zorgt voor een mooi geheel.

Welke lamelbreedtes zijn er?

Bij Raamdecoratie.com is er keuze tussen 2 verschillende lamelbreedtes.
Zo kan er gekozen worden voor een houten shutter op maat met een lamelbreedte van 25 of 50 mm.

Houten shutters in diverse kleuren uitvoerbaar

Bij het samenstellen heb je keuze uit meerdere mooie kleuren. De perfecte jaloezie heeft een heldere kleur en is voorzien van een aflak. Zowel de lamel als de zijkant van de lamel wordt voorzien van deze lak. Ben je op zoek naar een witte jaloezie? Of ben je op zoek naar een donkere variant? Alles is mogelijk.

Er kan gekozen worden uit meerdere lichte tinten zoals wit, parelwit, cream of blank. Bij de donkere kleuren kun je denken aan Grijs, taupe, grafiet, eiken, kersen of zwart. De kleur van de lamel is nu gekozen, optioneel kan een jaloezie worden uitgevoerd met een ladderband. Een ladderband heeft ook zijn eigen kleuren. Net als bij de lamel zijn hier meerdere kleuren en tinten mogelijk. Een ladderband geeft de jaloezie een stoere en robuuste uitstraling. Daarnaast zal de ladderband het ladderkoord bedekken.

‘In de dag’ of ‘op de dag’ monteren?

In elke situatie kan er op twee verschillende manieren gemonteerd worden. Welke je het beste kan kiezen hangt af van de ruimte en het kozijn. Is het kozijn recht? Is het een vast raam of een draai-kiep raam? Het is van belang om de situatie zo goed mogelijk te bekijken en op te meten voor je overgaat tot bestellen.

in de dag op de dag montage

Bij een ‘in de dag’ montage meet je in het kozijn. Bij deze montagewijze valt de houten shutter in de raamopening. In de dag montage komt het meeste voor en zorgt voor een modern en strak geheel. Daarnaast zal de jaloezie optimale isolatie bieden.

Bij een ‘op de dag’ montage wordt er op het kozijn gemeten en gemonteerd. Hierdoor zal het raam optisch groter lijken en verbergt deze het kozijn. Ook is het mogelijk om de jaloezie op de muur te monteren en voor het raam langs te laten vallen.

Kom je er niet uit? Geen probleem. Maak dan gebruik van onze gratis online meethulp. Aan de hand van een aantal foto’s van de raamsituatie kunnen we je op afstand helpen. Onze specialisten geven dagelijks deskundig advies en staan voor jou klaar.

Populaire raambekleding

Sfeermakers