3x raamdecoratie voor in de studeerkamer

3x raamdecoratie voor in de studeerkamer
Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een studeerkamer waar gestudeerd wordt, een belangrijk verslag wordt geschreven of een idee wordt uitgewerkt. Een rustige, fijne omgeving waar je geconcentreerd kan werken is dan erg prettig en belangrijk.
Vaak is de studeerkamer de laatste kamer in huis die ingericht moet worden. Met een paar gordijnen kun jij een prettige sfeer aanbrengen. Ben je benieuwd welke raamdecoratie er perfect past in een studeerkamer? Lees dan snel verder! In deze blog delen wij namelijk 3 geweldige soorten raamdecoratie.
afbeelding inspiratie studeerkamer

 

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn biedt veel mogelijkheden op het gebied van privacy en lichtinval. Waarschijnlijk ken je het wel, je zit net lekker te werken en dan komt de zon ineens tevoorschijn. De zon schijnt fel in jouw gezicht of op je beeldscherm waardoor je verblind wordt. Dan is het wel zo prettig om het licht op een natuurlijke manier te filteren. Doordat een duo rolgordijn uit twee stoflagen bestaat, die je ten opzichte van elkaar kunt laten bewegen, kun je eenvoudig zelf de mate van lichtinval bepalen. Naast deze praktische functie is het ook een sfeervolle toevoeging aan de ruimte. Houd je van eenvoud en rust? Dan zijn de neutrale kleuren zoals wit en beige een goede keuze. Wil je liever wat contrast toevoegen? Ga dan voor een opvallende kleur zoals geel of oranje.

Plisségordijnen

Wil je meer privacy creëren in jouw studeerkamer? Ga dan voor plisségordijnen. Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en systemen. Met een top down bottom up systeem kun je de boven- en onderlijst verstellen. Hierdoor behoud jij je privacy én kan je optimaal genieten van het daglicht. Zo is het mogelijk om binnenvallend licht op je scherm te weren, terwijl er via de bovenkant van het raam nog steeds voldoende licht binnenkomt. Plisségordijnen zijn elegant, sfeervol en functioneel. Hierdoor kun je ongestoord werken in een inspirerende omgeving. Ze zijn verkrijgbaar in verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stofsoorten. Zo is er voor iedereen een passende oplossing.

 

Vouwgordijnen

Echte sfeermakers voor jouw studeerkamer zijn vouwgordijnen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stofsoorten. Zo kun je zelf bepalen wat het beste matcht met jouw Interieur. Houd je van een landelijke stijl? Dan passen beige of linnenlook vouwgordijnen heel goed. Voor een chique uitstraling zijn velours of gladde glanzende vouwgordijnen perfect. Ook vouwgordijnen dimmen hinderlijk licht. Daarnaast verbeteren vouwgordijnen de akoestiek in jouw studeerkamer. Dit is wel zo fijn als je veel moet (video)bellen. Wat betreft de geluidswering geldt dat hoe dikker de stof van het vouwgordijn, hoe beter de geluidswering. Het is ook mogelijk om je vouwgordijn te voorzien van een voering waarmee er een extra stoflaag achter het vouwgordijn wordt geplaatst.

Bij alle soorten raamdecoratie staan drie woorden centraal: privacy, lichtinval en sfeer. Drie belangrijke pijlers die ervoor zorgen dat jij in een fijne omgeving studeert, helder kan nadenken en niet afgeleid wordt. Heb je een product op het oog? Vraag dan gratis kleurstalen aan. Zo kun je kijken of de kleur, uitstraling, kwaliteit van de stof en het materiaal echt bij jou en je ruimte passen. Kom je er niet helemaal uit of vind je het lastig om een keuze te maken? Neem contact met ons op of kom langs in de showroom!

Populaire producten

Sfeermakers