Babykamer inrichten: 4 musthaves

Babykamer inrichten: 4 musthaves
Ben je bezig met het inrichten van een babykamer? Allereerst gefeliciteerd! Heb je al een idee van hoe je de babykamer wilt inrichten? Het begint vaak bij inspiratie opdoen. Je wilt natuurlijk wel een gezellige babykamer voor je kindje creëren. Maar wat heb je nou echt nodig in de babykamer? Om ervoor te zorgen dat je er achteraf niet achter komt dat je bepaalde babyspullen vergeten bent te kopen, helpen we je met het samenstellen van een babyuitzetlijst. We hebben een aantal musthaves voor de babykamer op een rij gezet. Lees je mee?
moodboard inspiratie babykamer

 

Een ledikantje

Een ledikantje is onmisbaar op een babykamer. Zet het ledikantje niet te dicht bij een raam, anders loop je het risico dat je baby op de tocht komt te liggen. De slaapkamertemperatuur is het liefst niet hoger dan 18 graden Celsius.

(rol)Gordijnen

Baby’s slapen vaak goed in een donkere en koele kamer. Daarom mogen gordijnen ook zeker niet missen op de babyuitzetlijst. Er is ruime keuze in raamdecoratie. Je kunt kiezen voor gordijnen maar bijvoorbeeld ook voor een rolgordijn. Wil je echt een donkere kamer creëren voor je baby? Dan kies je voor beide. Een verduisterend en zonlicht weerkaatsend rolgordijn en lichtdoorlatende decoratieve gordijnen. Wanneer je baby goed slaapt, heb je zelf ook een betere nachtrust. Een win-winsituatie als je het aan ons vraagt.

Een commode

Baby’s verschonen is part of the deal. Een commode is dan ook een échte musthave voor in de babykamer. Een commode maakt het verschonen niet leuker… maar wel een stuk makkelijker. Alles wat je nodig hebt kun je in de commode kwijt.

 

Nachtlampje

Een nachtlampje geeft sfeer aan de babykamer. Je hebt keuze uit verschillende leuke nachtlampjes voor de babykamer. Wat vind je bijvoorbeeld van nachtlampjes in de vorm van een dier of een regenboog? Naast dat een nachtlampje sfeer geeft aan de babykamer, kan het je kindje ook helpen beter te slapen.

Kledingkast

Een kledingkast mag uiteraard ook niet ontbreken in de babykamer. Waarschijnlijk heb je al heel wat leuke babykleertjes gekocht of gekregen van familie en vrienden. In een kledingkast kun je gemakkelijk alle babykleertjes opbergen. Een kledingkast is handig, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Gelukkig is er voor elke smaak of interieurstijl wel een mooie kledingkast te vinden voor op de babykamer.

Populaire producten

Sfeermakers