Dit zijn de voor- en nadelen van rolgordijnen

Dit zijn de voor- en nadelen van rolgordijnen
Ze zijn populair, praktisch en worden veel gekozen in interieurs; natuurlijk spreken we over rolgordijnen. Rolgordijnen kennen veel voordelen. Iedereen kent ze wel, je hebt ze vast wel eens gezien bij iemand thuis. Maar welke voordelen zijn dit eigenlijk? En hebben ze ook nadelen?
Ben je aan het twijfelen om rolgordijnen aan te schaffen? Dan is het belangrijk dat je je goed oriënteert en alles weet van dit type raamdecoratie. Ontdek daarom in deze blog wat de voor- en nadelen zijn van rolgordijnen! Zo weet je zeker dat je een goede keuze kunt maken.

rolgordijnen voor en nadelen

 

De voordelen van rolgordijnen

Rolgordijnen staan bekend om de vele voordelen die ze hebben. Deze voordelen maken rolgordijnen een populair type raamdecoratie. Hieronder vertellen we je graag meer over deze voordelen.

Een eerste voordeel van rolgordijnen is dat ze eenvoudig te bedienen zijn. Dit kan door middel van een ketting of handgreep aan het rolgordijn, ook vind je in onze collectie rolgordijnen die door middel van een motor bediend kunnen worden. Overdag plaats je het rolgordijn omhoog waardoor je voldoende lichtinval hebt, terwijl je het rolgordijn 's avonds naar beneden doet voor de privacy. Door het bedieningsgemak bepaal je dus eenvoudig de lichtinval en privacy.

Een ander voordeel is dat rolgordijnen goed gecombineerd kunnen worden met gordijnen. Dit zorgt voor extra sfeer in een ruimte. Perfect voor in de woonkamer of juist in de slaapkamer voor ultieme verduistering. Naast extra sfeer en verduistering draagt een combinatie van rolgordijnen en gordijnen ook bij aan de isolatie van de ruimte.

Als er dan toch over ruimtes gesproken wordt; een ander voordeel van rolgordijnen is dat ze toepasbaar zijn in veel ruimtes. Kies in de woonkamer of keuken voor een lichtdoorlatende stofsoort, terwijl verduisterende rolgordijnen zeer geschikt zijn voor de slaapkamer. Rolgordijnen zijn praktisch en functioneel, perfect voor in elke ruimte dus! Het laatste voordeel van rolgordijnen is dat ze echte sfeermakers zijn. Doordat ze verkrijgbaar zijn in veel hippe kleuren en verschillende structuren, is er altijd wel een rolgordijn dat past bij jouw smaak en wensen. Ideaal!

 

De nadelen van rolgordijnen

Zoals beschreven hebben rolgordijnen veel voordelen, helaas kennen ze ook wel een (klein) nadeel. Hoewel je natuurlijk wel zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy kunt bepalen door het rolgordijn te sluiten of juist omhoog te halen, kun je hier maar tot op een zekere hoogte mee variëren en spelen. Wanneer je het rolgordijn een stukje sluit, dan wordt er aan de bovenkant dus minder licht doorgelaten. Dit is bijvoorbeeld anders dan bij plisségordijnen met een top down en bottom up systeem. Hiermee kun je namelijk de onder- en bovenlat verplaatsen waardoor je het zicht op ooghoogte kunt blokkeren. Veel mensen vinden niet dat dit een nadeel genoemd mag worden, het is een eigenschap van een rolgordijn. De voordelen wegen dus zwaarder dan het nadeel.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over rolgordijnen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder in de zoektocht naar jouw ideale raamdecoratie.

Populaire producten

Sfeermakers