Een minimalistische interieurstijl creëren

Een minimalistische interieurstijl creëren
Is 'less is more' jouw lijfspreuk? Dan word jij vast helemaal blij van een minimalistische interieurstijl. Strakke lijnen, rustige kleuren en veel lichtinval; dat is wat je bij deze woonstijl kan verwachten. Het draait hierbij om eenvoud en rust.
Een minimalistisch interieur is dé plek waar je na een lange werkdag heerlijk kunt ontspannen. Puur omdat je niet wordt afgeleid door allerlei poespas. In deze blog vertellen we je meer over een minimalistische interieurstijl.

minimalistisch interieur

 

Wat is een minimalistisch interieur?

Een minimalistisch interieur staat bekend om de basic, cleane en strakke uitstraling. Laat je inspireren door een kleurenpalet van wit, zwart en grijs. Alle meubels in het interieur zijn functioneel en de ruimte wordt zo open mogelijk ingedeeld. In deze interieurstijl hoeven lege plekken echt niet opgevuld te worden met accessoires. Wil je de ruimte toch aankleden met accessoires? Houd het dan simpel en kies voor accessoires die matchen met de rest van je interieur.

1. Kies je kleuren

Het kleurgebruik is een belangrijke factor in een minimalistische interieurstijl. Wil jij jouw ruimte van een ultieme minimalistische touch voorzien? Denk dan goed na over de kleuren die je wilt toepassen in je ruimte. Zoals eerder aangegeven komen kleuren als grijs, zwart en wit vaak terug in de ruimte. Wil je een ruimte groter laten lijken? Dan raden we je aan om lichte tinten te gebruiken. Heb je een grote ruimte? Dan komen muurtinten in het grijs in combinatie met zwarte tinten ook goed uit de verf.

2. Meubels kiezen

Bij een minimalistisch interieur horen functionele meubels. Bovendien staat een minimalistisch interieur er om bekend dat alles netjes is opgeruimd, waardoor je spullen zoveel mogelijk opgeborgen zijn. Kies daarom niet voor open kasten, maar voor kasten met gesloten deuren. Kies ook voor meubels met strakke lijnen. Als eyecatcher kun je kiezen voor een ronde of ovale tafel, maar deze moet dan wel qua kleur matchen met de andere kleuren in de ruimte.

 

3. Lichtinval

In een minimalistisch interieur kom je helemaal tot rust, anderzijds is het ook een bron van energie. Dit komt doordat een grote hoeveelheid lichtinval belangrijk is binnen deze woonstijl. Met goede raamdecoratie bepaal je zelf de juiste mate van lichtinval. Kies voor gordijnen , plisségordijnen, vouwgordijnen of rolgordijnen met een transparante of lichtdoorlatende stofsoort. Ook zijn jaloezieën smaakmakers in een minimalistich interieur. Wanneer je de lamellen van de jaloezie open tuimelt, laat je ook veel licht naar binnen.

Ook bij het uitkiezen van de raamdecoratie is de kleur belangrijk. Welke kleur heeft het deel van de muur naast het raam waarvoor je raamdecoratie wilt plaatsen? Het is een aanrader om te kiezen voor een kleur in ditzelfde kleurenpalet om zo eenheid te behouden.

Minimalistisch wonen: iets voor jou?

We hopen dat je iets hebt aan bovenstaande tips. Laat je inspireren door ons moodboard en ontdek of deze woonstijl bij jou past. Ben je enthousiast? Het is een aanrader om gratis kleurstalen aan te vragen om zo te zien of jouw favoriete kleur matcht bij jouw muren. Laat je inspireren!

Populaire producten

Sfeermakers