Eerste hulp bij een nieuwbouwhuis inrichten

Eerste hulp bij een nieuwbouwhuis inrichten
Het aanhoudende woningtekort zorgt ervoor dat er nog steeds iedere dag nieuwe huizen worden gebouwd. De kans is dus ook groot dat jij in een nieuwbouwhuis woont, of juist gaat wonen!
In een nieuw huis wonen is erg prettig, je kunt het helemaal inrichten zoals jij het wenst! Weet je nou nog niet precies hoe je jouw nieuwbouwhuis in wilt richten? Wij geven je een aantal concrete tips!

nieuwbouwhuis

 

1. Plattegrond

Je hebt vast al wel wat plannen gemaakt in je hoofd. Maar hoe realistisch zijn deze plannen? Wil je graag een kookeiland in je huis, maar past een U-vormige keuken misschien wel beter in je woning? Je komt hier pas echt achter als je een plattegrond maakt. Schets dus alvast hoe je jouw nieuwbouwhuis wilt inrichten en bedenk welke ruimte je waarvoor wilt gebruiken. Er zijn eventueel ook verschillende programma’s die je digitaal kan gebruiken, zodat je het voor jezelf meteen wat visueler maakt. Een voorbeeld hiervan is het programma SketchUp.

2. Lichtplan

Ook al heb je je huis nog zo mooi ingericht, zonder goed lichtplan sla je de plank echt mis in jouw nieuwbouwhuis. Het is aan te raden om te werken met verschillende soorten verlichting: basisverlichting, sfeerverlichting, accentverlichting en functionele verlichting. Het lichtplan kan je ook weer terug laten komen in je plattegrond. Zo is het meteen duidelijk waar je verlichting wilt hebben in huis.

3. Moodboard

Industrieel, landelijk, modern, klassiek, Scandinavisch: er zijn heel veel verschillende interieurstijlen waar je uit kan kiezen. Je hebt vast wel een voorkeur. We raden je altijd aan om een moodboard te maken. Zo krijg je gelijk een flinke dosis inspiratie wat je straks kunt gebruiken voor de inrichting van je nieuwbouwhuis. Ga je samenwonen? Maak dan beide afzonderlijk een moodboard en ontdek waar de overeenkomsten liggen. Het kan natuurlijk zo zijn dat jullie smaken erg uit elkaar liggen. In dit geval is het een aanrader om beide stijlen met elkaar te mixen. Zo geef je jouw ruimte ook nog eens een hele unieke twist.

4. Budget

Waarschijnlijk weet je het al wel, maar we willen het toch nog even benoemen. Voordat je de echte knopen gaat doorhakken is het slim om inzichtelijk te maken hoeveel budget je maximaal wilt uitgeven. Dit kan je voor de totale inrichting bepalen, maar ook per onderdeel.

 

Wat is het maximale budget wat je bijvoorbeeld wilt uitgeven aan een nieuwe eettafel? En wat denk je van een keuken? Daarnaast raden we je ook aan om alle uitgaven netjes bij te houden. Zo houd je overzicht en geef je niet veel te veel geld uit dan je zou willen.

5. Basisinrichting

Er zijn altijd wat basiselementen waar je aan moet denken bij het inrichten van je huis. Denk aan de kleur(en) op de muur, de vloer en natuurlijk het type raamdecoratie. Zorg eerst dat deze basis staat, waarna je vervolgens overgaat op de finishing touch. Daarbij is het goed om te weten dat de basisinrichting heel veel invloed heeft op de uiteindelijke sfeer in huis. Om deze reden is het dus altijd goed om bepaalde staaltjes aan te vragen om zo te kijken wat het mooiste staat in huis. Twijfel je bijvoorbeeld nog over het type raamdecoratie? Vraag gratis kleurstalen aan en vind de perfecte match.

6. Kunst en accessoires

Met kunst en de juiste accessoires geef je jouw nieuwbouwhuis een persoonlijke twist. Het leuke hieraan is dat deze items niet tijdloos hoeven te zijn, omdat je dit weer makkelijk vervangt wanneer je toe bent aan wat nieuws. Misschien ben je op dit moment wel helemaal fan van marmeren accessoires, terwijl je dit over drie jaar niet meer mooi vindt. Door af te wisselen met kunst en accessoires, krijgt je woning een andere uitstraling, terwijl toch de basis hetzelfde blijft. Ideaal!

Klaar om je nieuwbouwhuis in te richten?

We hopen dat je met deze tips een goed beeld hebt gekregen van waar je op moet letten bij het inrichten van een nieuwbouwhuis. Ga stap voor stap te werk en denk over elke grote beslissing goed na. Over grote beslissingen gesproken, heb je hulp nodig bij het kiezen van passende raamdecoratie? Breng zeker eens een bezoekje aan onze showroom in Enter. Hier krijg je altijd advies van een specialist die jou graag verder helpt bij het vinden van passende raamdecoratie voor in jouw nieuwbouwhuis.

Wil jij thuis bekijken of de kleur en het materiaal van het door jou gekozen product past bij je interieur?

Bij ons kan het! Vraag volledig gratis en vrijblijvend kleurstalen aan.

Populaire producten

Sfeermakers