Gordijnen combineren

Gordijnen combineren

Twijfel je tussen gordijnen en andere raamdecoratie, of vind je het lastig om een juiste keuze te maken wat betreft de raambekleding in jouw ruimte? Het is heel goed mogelijk om gordijnen te combineren met andere raamdecoratie! Door gordijnen te combineren ben je niet afhankelijk van één stofsoort of transparantie. Een combinatie van meerdere soorten raambekleding geeft een luxe look en het voegt sfeer én functionaliteit toe aan je ruimte.

Er zijn tal van mogelijkheden wat betreft het combineren van gordijnen. Iedere combinatie heeft unieke eigenschappen en geeft een andere sfeer aan je ruimte. Doe inspiratie op en beslis welke combinatie het best past in jouw interieur. Op deze pagina vertellen we je graag wat meer over de verschillende mogelijkheden voor gordijnen combineren.

Het combineren van gordijnen heeft meerdere voordelen. Meerdere soorten raamdecoratie geven de ruimte een luxe en warme uitstraling. Je bepaalt zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy, het is bijvoorbeeld een optie om een lichtdoorlatende stof te combineren met een verduisterende stof. Hiermee kun je overdag profiteren van voldoende lichtinval, ’s avonds sluit je de verduisterende raamdecoratie om voldoende privacy te hebben. Er zijn veel combinaties mogelijk, we vertellen je graag meer over de meest voorkomende combinaties.


gordijnen combineren

Vitrage en overgordijnen combineren

Vitrages en overgordijnen worden vaak met elkaar gecombineerd. Door de dichte stof van de overgordijnen en de transparante stof van de vitrages bepaal je op ieder moment van de dag eenvoudig de gewenste lichtinval en inkijk van buitenaf. Wanneer je volledige privacy wenst dan sluit je de overgordijnen, voor meer lichtinval maar toch beperking van de inkijk sluit je enkel de vitrages. Een ander voordeel is dat je ruimte beter geïsoleerd wordt door de twee gordijnstoffen die voor de ramen hangen. Door twee gordijnen te combineren heb je ook de mogelijkheid om een unieke kleurcombinatie toe te voegen aan je interieur, zo maak je jouw interieur helemaal zoals jij het wenst.

Jaloezieën en gordijnen combineren

Een andere veelvoorkomende combinatie die je vaak ziet zijn jaloezieën en gordijnen. Door jaloezieën en gordijnen te combineren creëer je een unieke, sfeervolle uitstraling. De jaloezieën tuimel je met behulp van de koorden in de juiste stand waarmee je de hoeveelheid lichtinval en privacy regelt. Door de gordijnen te sluiten maak je de ruimte sfeervol en warm. Jaloezieën en gordijnen combineren kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor verduisterende gordijnen met houten jaloezieën, maar je kunt ook kiezen voor aluminium jaloezieën met inbetweens waarmee je een frissere uitstraling creëert. De opties zijn eindeloos, in onze collectie vind je veel verschillende soorten jaloezieën en gordijnen die perfect met elkaar te combineren zijn. Daarnaast stel je al onze op maat gemaakte raamdecoratie volledig naar jouw eigen wensen samen.

Gordijnen combineren met vouwgordijnen

Gordijnen en vouwgordijnen staan bekend als sfeermakers in het interieur. Een combinatie van vouwgordijnen en gordijnen voegt dan ook gegarandeerd sfeer toe aan je interieur. Deze combinatie is zeer geschikt omdat gordijnen en vouwgordijnen vaak verkrijgbaar zijn in dezelfde stofsoorten. Zo is het bij ons mogelijk om vouwgordijnen en gordijnen met dezelfde stofsoort en in dezelfde kleur te bestellen, bijna iedere gordijnstof uit onze op maat gemaakte collectie is bij ons ook verkrijgbaar als vouwgordijn. Door dezelfde stof en kleur te kiezen maak je van jouw ruimte een sfeervol geheel. Door de twee stoflagen verhoog je ook nog eens de isolerende waardes van je raambekleding.

Onze collectie op maat

In onze op maat gemaakte collectie vind je verschillende soorten raamdecoratie die perfect met elkaar te combineren zijn. Onze op maat gemaakte collectie wordt van begin tot eind op maat gemaakt en is van hoge kwaliteit. De uitgebreide collectie bestaat uit verschillende soorten raamdecoratie waardoor je altijd een product vindt dat perfect past in jouw interieur. Onze raambekleding op maat kenmerkt zich door de vele opties waarmee je jouw nieuwe raamdecoratie volledig zelf samenstelt. Kom je er niet helemaal uit met het maken van de juiste keuze? Vraag dan gratis kleurstalen aan. Met onze gratis kleurstalen ontvang je een klein stukje van het eindproduct thuis waardoor je verschillende soorten raambekleding naast elkaar kunt leggen. Op deze manier kun je de gewenste combinatie vergelijken met de rest van je interieur waardoor je een goede keuze kunt maken.