Gordijnen plooien

Gordijnen plooien
Je hebt een mooi gordijn gevonden maar je weet nog niet welke plooisoort je moet kiezen. De plooisoort is een belangrijk aspect voor het samenstellen van je gordijn; het bepaalt voor een groot deel de sfeer in je ruimte. Maar welke plooisoort kies je? Wordt het een enkele, dubbele of toch een wave plooi?
Op deze adviespagina helpen wij je verder met het maken van een keuze over het plooien van je gordijnen. We behandelen iedere plooisoort uit onze collectie en bespreken de voor- en nadelen van iedere plooisoort. Ook vertellen we welke plooi het meest geschikt is voor welke stof en ik welke situatie.
gordijnen plooien


Gordijnen uit onze op maat gemaakte collectie kunnen voorzien worden van verschillende plooisoorten. De keuze van de plooisoort maak je volledig zelf. Een op maat gemaakt gordijn betekent bij ons dat je het gordijn volledig naar jouw wens kunt samenstellen. Je hebt de keuze uit verschillende stofsoorten, kleuren, ophangmethodes en plooien. Gordijnen uit onze kant en klare collectie kun je zelf plooien. Meer informatie over het plooien vind je in de handleidingen van deze kant en klare gordijnen.

Gordijnen kunnen worden gemonteerd aan een rail of aan een roede. Bij montage aan een rail heb je de keuze uit een enkele plooi, dubbele plooi of een wave plooi. Bij montage aan een roede wordt het gordijn van inslagringen voorzien. De keuze van een plooisoort is erg belangrijk. Door de juiste plooisoort te kiezen geef je de ruimte de sfeer zoals jij die wenst. Bovendien is de plooi van het gordijn bepalend voor hoe het gordijn valt. Gordijnen plooien doen wij met veel zorg. Kwaliteit staat altijd voorop!


 

gordijnen plooien enkele plooi

1. Gordijnen plooien met een enkele plooi

De enkele plooi is een veel gekozen plooisoort. Bij een enkele plooi valt het gordijn in een ruime slag naar beneden. Bij het openen van het gordijn zal de opgevouwen stof niet zorgen voor een groot pakket aan de zijkant van het raam, met een enkele plooi minimaliseer je de pakketdikte van het gordijn wanneer het gordijn geopend is. Voor deze plooi soort is er geen extra stof nodig bij de productie van het gordijn, daarom is een enkele plooi de voordeligste plooi soort.

Bij hoge gordijnen is een enkele plooi minder goed zichtbaar aan de onderkant van het gordijn. Heb je een hoog raam en wil je dat het gordijn ook aan de onderkant nog in de plooit valt dan kun je beter kiezen voor een dubbele plooi. Een enkele plooi is mogelijk in combinatie met alle stofsoorten. Van overgordijnen tot vitrages.
 

2. Gordijnen plooien met een dubbele plooi

Een dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, is een plooi waarbij bovenin het gordijn twee delen stof aan elkaar worden gestikt. Hierdoor ontstaan er mooie diepe plooien en oogt het gordijn voller. Voor gordijnen die dubbel geplooid zijn is meer stof nodig dan voor een gordijn dat enkel geplooid is.

Een dubbele plooi is zeer geschikt voor gordijnen met een soepel vallende stof. Dit betekent niet dat een dubbele plooi niet geschikt is voor zwaardere stoffen, ook dit is mogelijk. Voor gordijnen hoger dan 200 centimeter adviseren wij een dubbele plooi omdat de plooi dan ook onderin het gordijn mooi zichtbaar blijft.gordijnen plooien dubbele plooi

gordijnen plooien wave plooi

3. Gordijnen plooien met een waveplooi

Bij een wave plooi wordt het gordijn golvend onderaan een rail opgehangen, de diepte van de waveplooi is acht centimeter. Dit gebeurt door middel van speciale waverunners en kunststof haken. Door de waverunners hangen de plooien op een gelijkmatige afstand van elkaar, waardoor het gordijn altijd elegant hangt. Bij bestelling van een gordijn op maat met een waveplooi leveren wij altijd voldoende waverunners mee om het gordijn op een juiste manier te bevestigen.

Een wave plooi kan eenvoudig toegepast worden op alle stofsoorten. Deze plooisoort biedt iedere stof voldoende ruimte om soepel en elegant te vallen. Gordijnen met een wave plooi hebben een extra luxe uitstraling en zijn zeer goed toe te passen in de modernere interieurs.

 


 

4. Geplooide gordijnen met inslagringen

Wanneer je kiest voor montage aan een roede, dan wordt het gordijn voorzien van inslagringen. Deze inslagringen worden gelijkmatig verdeeld over het hele gordijn. Ieder gordijn kan worden voorzien van inslagringen, van soepel vallende stoffen tot aan zware, verduisterende stoffen. Wanneer je een gordijn wilt kopen waarmee je de ruimte volledig kunt verduisteren dan kun je beter niet voor inslagringen kiezen. Door de ruimte tussen de rand van de inslagring en de roede behoud je namelijk altijd lichtkieren waardoor je lichtinval niet kunt voorkomen.

Gordijnen met inslagringen stel je bij ons volledig zelf samen. De kleur van de inslagringen bepaal je uiteraard zelf. Onze inslagringen hebben een diameter van 40 mm. Door de kleur van de inslagringen te combineren met de kleur van je gordijn stel je zelf een prachtig gordijn samen. Een aanwinst voor je ruimte!

gordijnen plooien inslagring

 

Wij staan altijd voor je klaar

Mooie geplooide gordijnen zijn een aanvulling voor je ruimte. Gordijnen plooien kan met verschillende plooisoorten. Voor ieder interieur is er een passende plooisoort te kiezen. Wens je meer informatie over het plooien van je gordijnen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan klaar om je te adviseren over de verschillende plooisoorten. In ons inspiratieboek vind je foto's van onze gordijnen. Wil je de kwaliteit van onze gordijnstoffen thuis ervaren? Maak dan gebruik van onze gratis kleurstalenservice.