In 4 stappen naar een sfeervol woonwagen interieur

In 4 stappen naar een sfeervol woonwagen interieur
Heb je er ooit van gedroomd om een leven te leiden in een gezellig, stijlvol huis op wielen? Of heb je van je droom al werkelijkheid gemaakt, maar is het interieur van de woonwagen toe aan iets nieuws? Wat leuk! Het (her)inrichten van je woonwagen kan een hele uitdaging zijn. Wij geven je graag wat inspiratie!
Met een beetje creativiteit en decoratiekennis maak je van je woonwagen de perfecte thuisplek. Of je nu een Boheems paradijs wilt creëren of een strak, minimalistisch toevluchtsoord; met deze 4 tips zijn de interieurmogelijkheden van jouw woonwagen eindeloos.

woonwagen inrichting

 

1. Gebruik natuurlijke materialen

Wil je een gevoel van warmte en gezelligheid in jouw woonwagen aanbrengen? Maak dan gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, steen en planten. Deze materialen halen de buitenwereld naar binnen. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook gewoon heel stijlvol. Laat bijvoorbeeld de houten structuren terugkomen in de vloer, of zet een paar prachtige houten meubels neer voor een warme uitstraling. Zet daarnaast een paar prachtige planten neer om een natuurlijke, vredige en harmonieuze sfeer te creëren. Zo voelt jouw woonwagen helemaal als jouw eigen thuis aan.

2. Haal het beste uit jouw ruimte

Of je nu een grote of een kleine woonwagen hebt, het is altijd een uitdaging om de ruimte zo slim mogelijk in te richten. Komt er vaak familie over de vloer? Dan is een grote bank en eettafel onmisbaar. Zorg er wel voor dat je slimme keuzes maakt in de soort meubels. Maak van tevoren een plattegrond van de woonwagen en bepaal zo welk meubelstuk waar het beste tot zijn recht komt. Een andere tip die we je willen meegeven is om ronde vormen met rechte lijnen te combineren. Dit geeft een speels effect aan de ruimte, waardoor je ruimte meteen minder vol lijkt. Combineer bijvoorbeeld een hoekbank met ronde bijzettafels. Denk ook goed na over het kleurgebruik. Donkere kleuren laten de ruimte kleiner lijken. Een aanrader is daarom om de muren in een lichtere tint te houden en om met meubels en accessoires donkere accenten aan te brengen. Dit geeft een mooi contrast.

 

3. Voeg persoonlijke accenten toe

Vergeet niet om jouw woonwagen helemaal eigen te maken. Van familiefoto’s tot kunstwerken: dit kan van alles zijn. Alles wat extra sfeer aan jouw woonwagen toevoegt of je meeneemt naar onvergetelijke herinneringen, volstaat binnen de ruimte. Decoreer jouw woonwagen interieur ook met sfeervolle verlichting. Hang bijvoorbeeld een modern, wit verlichtingsarmatuur op om extra licht in de kamer aan te brengen. Of kies je liever voor een donker armatuur, om accenten in de ruimte aan te brengen? Met de juiste verlichting en uitstraling creëer je een gastvrije en comfortabele sfeer in jouw woonwagen. Laat jouw persoonlijke stijl helemaal terugkomen en varieer met de juiste persoonlijke accenten.

4. Sfeervolle raamdecoratie

De juiste raamdecoratie is een geweldige manier om de algehele look en feel van jouw woonwagen te verbeteren. Overweeg bijvoorbeeld om een paar prachtige gordijnen, op te hangen, waarmee je op stijlvolle manier de lichtinval bepaalt. Onze gordijnen zijn verkrijgbaar in prachtige kleuren en materialen. Zo vind je zeker een passend gordijn dat helemaal bij jouw woonwagen interieur past. Ook zijn houten jaloezieën een echte aanrader. Deze zijn heel eenvoudig te bedienen en hebben door de zichtbare houtnerven een authentieke uitstraling. Wil je zelf de afmetingen en materialen bepalen? Je kunt bij ons jouw jaloezieën en gordijnen op maat laten maken. Maak gebruik van onze meetservice en wij geven je vrijblijvend advies aan huis.

Wil jij thuis bekijken of de kleur en het materiaal van het door jou gekozen product past bij je interieur?

Bij ons kan het! Vraag volledig gratis en vrijblijvend kleurstalen aan.

Populaire producten

Sfeermakers