Jaloezieën ophangen

Jaloezieën ophangen

Jaloezieën zijn de perfecte raamdecoratie als je zelf eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy wilt bepalen. In een handomdraai tuimel je de lamellen in de juiste stand waardoor je altijd geniet van voldoende lichtinval. Maar voordat je kunt profiteren van het bedieningsgemak moet je jaloezieën natuurlijk eerst ophangen. Jaloezieën kun je laten monteren, maar het is ook heel goed mogelijk om jaloezieën zelf op te hangen. Maar hoe hang je jaloezieën op? Op deze pagina leggen wij dat aan de hand van een handig stappenplan graag aan je uit.

Bepaal de juiste montagewijze

Voordat je jaloezieën ophangt dien je eerst de montagewijze te bepalen. Jaloezieën ophangen kan zowel in de dag als op de dag. Bij een in de dag montage worden de jaloezieën tussen twee wanden of kozijnen gemonteerd waarbij de schroeven naar boven het plafond of de nis in gaan. Met een in de dag montage worden de jaloezieën strak weggewerkt in de raampartij. Jaloezieën op de dag komen over het kozijn te hangen, hierbij houd je overlap van de jaloezie over de muur. De schroeven gaan bij een op de dag montage naar voren het kozijn of de muur in. Een voordeel van jaloezieën op de dag is dat het minder mooie kozijnen verbergt. Welke montagewijze het meest geschikt is ligt aan jouw situatie en wensen.

jaloezieën ophangen

Jaloezieën ophangen uitgelegd in stappen

De stappen voor het monteren van jaloezieën zijn zowel bij een in de dag als op de dag montage hetzelfde. Het enige verschil is de richting van de schroeven. We leggen je in een paar stappen uit hoe je jaloezieën ophangt met schaarsteunen.

1. Bepaal de plekken waar de montagesteunen bevestigd moeten worden en teken deze af met een potlood. Let op dat je de steunen niet boven de ladderbanden of -koorden en het bedieningsmechanisme plaatst, dit kan ervoor zorgen dat de jaloezie moeizaam of niet kan tuimelen.

2. Bevestig de montagesteunen. Meet met een waterpas na of de steunen recht naast elkaar bevestigd zijn zodat de jaloezie recht hangt.

3. Plaats de achterkant van het bovenprofiel in de achterkant van de steun waarna je de voorkant vastklikt door de beugel naar achteren te klikken.

4. Bevestig de afdeklat of -koof aan de voorkant van het bovenprofiel.

5. De jaloezie is opgehangen!

Jaloezieën ophangen is geen lastige klus, door bovenstaande stappen te volgen hang je jouw jaloezieën eenvoudig en snel op. Bestel je nieuwe jaloezieën bij Raamdecoratie.com? Dan worden alle montagebenodigdheden zoals schroeven, pluggen en montagesteunen meegeleverd. Om je nog beter te helpen ontvang je ook een montagehandleiding waarin alle stappen van jaloezieën ophangen zijn uitgebeeld. Kom je er toch niet helemaal uit met het monteren van de jaloezieën? Je kunt altijd contact met ons opnemen, wij helpen je graag!

Op maat gemaakte jaloezieën

Het kan zijn dat je de jaloezieën eerst op maat moet maken voordat je ze kunt ophangen voor jouw raam. Jaloezieën inkorten is eenvoudig en snel gedaan. Voor meer informatie over het inkorten van je jaloezieën kun je de bijgeleverde montagehandleiding bekijken. Hierin staat stapsgewijs uitgelegd hoe je jouw jaloezieën zelf op maat maakt. Wens je perfect passende jaloezieën die je niet hoeft in te korten? Kies dan voor jaloezieën op maat. Jaloezieën uit onze op maat gemaakte collectie worden speciaal voor jou op maat gemaakt en zijn perfect passend.

Jaloezieën ophangen zonder boren

Jaloezieën ophangen is ook mogelijk zonder dat je hoeft te boren. Met onze speciale klemsteunen kun je jaloezieën klemmen aan de rand van een kunststof of aluminium draai- kiepraam. In onze collectie vind je verschillende jaloezieën die gemonteerd kunnen worden met klemsteunen. Optioneel is het nog mogelijk om de jaloezie te voorzien van een draad zijgeleiding waardoor de jaloezie dichtbij het raam blijft wanneer het raam gekiept of gedraaid wordt.