Jaloezieën schoonmaken

Jaloezieën schoonmaken
In dit advies vertellen wij hoe je het best jouw jaloezieën kan schoonmaken en onderhouden. Je wil immers van je mooie jaloezieën blijven genieten. Jaloezieën trekken veel stof aan. Met het mooie weer dat er aan komt, valt het stof op de lamellen extra op. Natuurlijk wil je dit voorkomen, wij helpen je hier graag bij. Om je jaloezieën goed te kunnen reinigen dienen de lamellen van de jaloezie eerst goed afgestoft te worden. Met onze jaloezie stoffer heb je hier een uitermate geschikte oplossing voor. Met deze jaloezie stoffer heb je een praktische en permanente oplossing om je jaloezieën stofvrij te houden. Voordeel van deze jaloezie stoffer is dat je meerdere lamellen in een keer stofvrij kunt maken, hierdoor is de klus zo geklaard. Jaloezieën schoonmaken begint dus met onze jaloezie stoffer. Je zult zien dat het verwijderen van de stof al een behoorlijke stap in de goede richting is.
jaloezieen schoonmaken

 

Doek, plumeau of stofzuiger

Een andere optie is om een stofvrije doek of plumeau te gebruiken om de jaloezieën stofvrij te maken. Daarnaast is het een mogelijkheid om dit met een stofzuiger te doen, zet de stofzuiger dan wel op zijn laagste stand. Deze opties vergen veel geduld en tijd. Omdat wij het je zo makkelijk mogelijk willen maken adviseren wij de jaloezie stoffer. De stoffer is een eenvoudig product dat je oneindig veel en vaak kan gebruiken.

Kunststof en aluminium jaloezieën schoonmaken

Mocht het afstoffen niet het gewenste resultaat geven, dan is het tijd om over te gaan naar een grondige reiniging. Deze manier van reiniging geldt voor het schoonmaken van kunststof jaloezieën en voor het schoonmaken van aluminium jaloezieën. Het schoonmaken van houten jaloezieën wordt later in dit blog besproken.

Voor het schoonmaken van je kunststof of aluminium jaloezieën kan je eenvoudig een sopje maken met schoonmaakmiddel of allesreiniger. Pas er wel mee op dat je geen bijtend middel gebruikt, dit kan aantasting aan de jaloezie veroorzaken. Maak een washand of doek vochtig met dit sopje en neem de lamel tussen duim en wijsvinger vast. Door een horizontale wrijvende beweging maak je de lamel gemakkelijk schoon. Voor lastige plekken kun je een oude tandenborstel gebruiken. Veel water gebruiken is niet nodig, wanneer de doek vochtig is moet het voldoende zijn. Niet te veel water gebruiken is belangrijk voor de laatste stap: het drogen van de jaloezieën.

 

Houten jaloezieën schoonmaken

Het schoonmaken van houten jaloezieën is iets waar je aandachtiger naar moet kijken dan het schoonmaken van aluminium of kunststof jaloezieën. Wij behandelen dit materiaal ook apart, omdat we aantasting of beschadiging aan het product te allen tijde willen voorkomen. Wij adviseren om géén schoonmaakmiddel of allesreiniger te gebruiken bij het schoonmaken van je houten jaloezieën. Mocht de lamel niet goed schoon te krijgen zijn met alleen water, dan kan je overwegen om toch een klein scheutje schoonmaakmiddel toe te voegen. Houd alleen in de gaten dat je niet te veel gebruikt. Daarnaast mag je nooit het schoonmaakmiddel direct op de houten jaloezieën spuiten, dit kan tot beschadiging leiden. Houd rekening met ladderbanden of ladderkoorden, deze zijn zeer kwetsbaar.

Meer details en handige tips vind je op onze speciale pagina over houten jaloezieën schoonmaken.

Drogen van jaloezieën

Nadat de jaloezieën gereinigd zijn moeten ze drogen. Het drogen is belangrijk zodat er geen onnodige vochtdeeltjes achterblijven op de lamel die aanslag veroorzaken. Neem daarom na het schoonmaken van de jaloezieën de lamellen met een droge, schone doek af. Hierna hang je de jaloezieën lang uit in een vrije stand. De jaloezieën drogen zo op de juiste manier en jij kan genieten van schone jaloezieën die niet beschadigd zijn.

Ten slotte willen wij je graag meegeven dat het verstandig is om je jaloezieën maandelijks schoon te maken. Meenemen in het rondje stofzuigen of wekelijks met de jaloezie stoffer er langs zou al wonderen doen. Hierdoor is het niet nodig om frequent je jaloezieën grondig te reinigen. Bovenstaand advies is met zorg opgesteld, wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele schade na het schoonmaken van de jaloezieën. Voor vragen of advies kun je natuurlijk altijd contact met onze klantenservice.

Populaire producten

Sfeermakers

Anderen bekeken ook
    1. Jaloezie Aluminium Op Maat 25mm verkeerswit open
      Aluminium jaloezie op maat 25 mm
      v.a.  39,-