Kinderkamer inspiratie: Urban jungle trend

Kinderkamer inspiratie: Urban jungle trend
Ga je binnenkort een kinderkamer inrichten? Hoe leuk! Je hebt 9 maanden de tijd om een gezellige babykamer te maken voor je soon to be born baby. Dan kun je vast wel een dosis inspiratie gebruiken. In deze blog duiken we dieper in op de kinderkamer trend: Urban Jungle. We delen tips over hoe je de jungle-achtige sferen naar jouw huis kunt halen. Want zeg nou eerlijk, wie houdt er nou niet van tropische prints en dieren?
kinderkamer trend urban jungle

 

Natuurlijke materialen

Bamboe of rotan producten maken een jungle kinderkamer helemaal compleet. Denk aan bijvoorbeeld een bamboe hanglamp of een jute vloerkleed. Natuurlijke materialen zoals hout, jute, rotan of riet zien we veel terug bij deze trend. Ontzettend populair zijn tegenwoordig bamboe jaloezieën. Deze passen naadloos in het thema van de junglekamer.

Planten

Een jungle kinderkamer kan natuurlijk niet zonder mooie groene planten. Mix & match een aantal kamerplanten en creëer een oase van groen. Een combinatie van kleine en grote planten geeft een speels effect aan de kinderkamer. Wat dacht je van een bananenplant of een pannenkoekplant? Naast dat planten heel gezellig staan en heel goed bij het jungle thema passen, zijn planten ook nog eens heel goed voor je. Planten zuiveren de lucht, verminderen droge ogen en helpen bij problemen met de luchtwegen. Ze zorgen dus voor een betere nachtrust. Wil je ook planten in de kinderkamer zetten? Zorg er dan wel voor dat je geen giftige planten in de slaapkamer zet en dat je kindje er niet gemakkelijk bij kan.

 

Behang met botanische prints

Apen, zebra’s, olifanten, krokodillen en veel meer dieren kom je in een jungle tegen. Met een muur met jungle behang tover je de babykamer direct om in een echte jungle. Een behang met botanische print of een dierenprint past goed bij het jungle-thema. Ben je niet zo’n held in behangen? Ga dan voor mooie muurstickers of posters van dieren.

Tropische kleuren

Naast behang in dierenprint kun je er ook voor kiezen de muren een mooie kleur te geven. Combineer bijvoorbeeld een rustige basiskleur zoals groen of beige met een tropische accentkleur zoals okergeel of bordeaux. Accentkleuren kun je terug laten komen in de accessoires en bijvoorbeeld de raamdecoratie. Voeg bijvoorbeeld prachtige okergele velours gordijnen toe aan de kinderkamer. Gordijnen geven niet alleen sfeer aan de ruimte, maar beperkt ook nog eens een groot deel van de lichtinval.

Ben je net zo enthousiast over deze Urban Jungle trend als wij? De trend is niet alleen populair voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen. Alleen zien we dan vooral botanische prints terug. We hopen dat we je met deze tips hebben kunnen inspireren en wie weet slaapt jouw kind binnenkort in een jungle kinderkamer. Heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw kinderkamer? We helpen je graag bij het vinden van prachtige raamdecoratie. Dus neem vooral contact met ons op of vraag gratis kleurstalen aan!

Populaire producten

Sfeermakers