Laat je meenemen in de stoffenwereld

Laat je meenemen in de stoffenwereld
Zijn jouw gordijnen toe aan vervanging en ben je van plan om nieuwe te kopen? Wij helpen je graag met jouw zoektocht. Door de vele mogelijkheden zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Voor welk soort gordijn moet ik gaan? Welk materiaal? Wat is de maat? Welke stof is het past het best in mijn situatie? Het antwoord op deze laatste vraag vind je in deze blog.
Wij nemen je namelijk mee in de stoffenwereld: welke drie stofsoorten zijn er en wat zijn de voordelen van deze soorten. Lees dus snel verder! Al onze gordijnen uit onze collectie zijn ingedeeld in drie stofsoorten: verduisterend, lichtdoorlatend en transparant. Alle drie hebben hun eigen charmes, voordelen en eigenschappen. Laat je meeslepen in deze duistere of lichte wereld.

afbeelding scandinavisch interieur inspiratie

 

Verduisterende stofsoort

In een kamer waar het echt donker moet zijn is een verduisterend gordijn ideaal. Een verduisterend gordijn doet veel meer dan alleen het blokkeren van het daglicht. Het geeft namelijk ook veel warmte in je interieur. Zo creëer je in een handomdraai een gezellige slaap- of woonkamer. Maar we zijn er nog niet, verduisterende gordijnen hebben nog meer voordelen. Doordat de stof dicht van structuur is, biedt deze heel veel privacy. Daarnaast heeft de stof ook een isolerende werking, het gordijn zorgt ervoor dat in de winter de warmte binnen blijft en in de zomer buiten.

Wil je in jouw slaap- of woonkamer graag een luxe uitstraling hebben? Ga dan voor een zachte velours stof of voor een gordijn dat glanzend of fluweel is. Ben je meer van de landelijke woonstijl? Ga dan voor een grof- of fijngeweven stof. Door de ruime keuze vind je altijd een gordijn dat perfect past bij jouw stijl!

Transparante stofsoort

Wil je meer daglicht binnen hebben? Ga dan voor meest doorzichtige stofsoort: transparant. Transparante gordijnen geven je alsnog het gevoel van privacy terwijl je de uitkijk naar buiten behoudt. Doordat de stof doorzichtig is komt er lekker veel daglicht binnen en kun je genieten van de schijnende zon. In onze collectie zit nog steeds de klassieke, maar geliefde, transparante stof. Daarnaast vind je in onze collectie ook luxe en trendy stoffen. Zo geven de fijn geweven stoffen, de stof met een moderne linnen look en subtiele glans veel karakter aan jouw interieur. Welke woonstijl je ook hebt, van strak tot landelijk, bij ons vind je de perfecte oplossing.

 

Lichtdoorlatende stofsoort

Een lichtdoorlatend gordijn is dé sfeermaker in huis zonder dat je het daglicht wegneemt. Deze gordijnen worden gemaakt van soepel vallende stoffen die de lichtinval op een natuurlijke manier filteren. Hoeveel licht en privacy je hebt is afhankelijk van de stof. Hoe dikker en dichter de stof is, hoe minder lichtinval en inkijk je hebt. Ook deze stofsoort is in meerdere varianten verkrijgbaar en je hebt de keuze uit veel kleuren en stofstructuren. Ga voor een neutrale kleur als je houdt van rust en natuurlijk. Wil je een gedurfde uitstraling creëren? Dan kies je voor een opvallende kleur.

Wens je meer informatie te krijgen over de betreffende stoffen? Neem dan contact met ons op! We adviseren je graag over de mogelijkheden. Heb je een product op het oog maar wil je de kleur, uitstraling en kwaliteit van de stof of het materiaal in het echt beoordelen? Vraag dan gratis kleurstalen aan.

Populaire producten

Sfeermakers