Maak je huis winterklaar met isolerende gordijnen

Maak je huis winterklaar met isolerende gordijnen
De mooie nazomer is bijna over, de herfst komt eraan! De dagen worden een stuk wisselvalliger, donkerder, korter en kouder. Een nieuw seizoen betekent niet alleen een nieuwe garderobe, maar ook je huis herfst- en winterklaar maken. Om te voorkomen dat je flink moet stoken aankomend seizoen, kun je op een simpele en mooie manier je huis isoleren. Gordijnen zijn namelijk niet alleen blikvangers en sfeermakers in huis, maar hebben ook nog een isolerende werking. Het is een simpele oplossing om het lekker warm te houden in je huis én te besparen op je energierekening. Ben je benieuwd naar welk type gordijnen het beste isoleren? Lees dan snel verder!
afbeelding huis winterklaar met isolerende gordijnen

 

Velours gordijnen

Velours stof is niet alleen mega populair vanwege de zachte en rijke uitstraling maar ook vanwege de isolerende werking. Velours gordijnen houden de warmte binnen en de kou buiten. Naast dat ze isolerend werken zijn ze ook goed voor de akoestiek in huis. Velours gordijnen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en staan in vrijwel ieder interieur prachtig. Wat dacht je van okergeel, koningsblauw of beige? Ze zijn helemaal on-trend en verwarmen elke ruimte in huis!

Gevoerde gordijnen

Ben je meer fan van de luchtige stoffen maar wil je wel dat je gordijnen een isolerende werking hebben? Kies er dan voor om je gordijnen te laten voeren. De extra stof zorgt ervoor dat je de warmte in huis houdt. Op deze manier heb je het beste van beide werelden. De uitstraling van een luchtig gordijn en de pluspunten van een dikker gordijn!

 

Verduisterende gordijnen

Het zal je niet verrassen, maar verduisterende gordijnen zijn een goede keuze voor als je op zoek bent naar isolerende gordijnen. Hoe dikker de stof van het gordijn, hoe beter. Verduisterende gordijnen zorgen voor extra isolatie doordat het van dikker materiaal gemaakt is. Ze houden de kou én tocht tegen.

Plisségordijnen

Een manier waarop je extra isolatie kunt creëren is door plisségordijnen op te hangen. Bij ons vind je plisségordijnen gemaakt van een stof met een honingraat plooi. Door de celstructuur van de stof wordt de warmte opgevangen tussen de twee stoflagen. In de winter houd je op deze manier de warmte binnen en in de zomer houd je de warmte buiten.

Wil je meer weten over onze isolerende gordijnen? Wij helpen je graag en geven je een passend advies op maat over de mogelijkheden. Ook is het mogelijk om gratis kleurstalen aan te vragen. Je ontvangt dan een stukje van de stof van het gordijn thuis zodat je de kleur en kwaliteit zelf thuis kunt ervaren.

Populaire producten

Sfeermakers