Om vrolijk van te worden: kleurrijk wonen

Om vrolijk van te worden: kleurrijk wonen
Ben jij dol op kleurrijke meubels en accessoires en word jij omschreven als een kleurrijk persoon? Geef jouw woning dan een make-over en voeg kleurrijke items toe. Zo woon je in een uniek huis, dat past bij jouw persoonlijkheid.
In deze blog vertellen wij je graag meer over het toevoegen van een beetje kleur in je interieur. Kleuren maken je interieur af en creëren een levende uitstraling. Lees je mee?

kleurrijk wonen

 

De voordelen van kleurrijk wonen

Kleuren hebben heel veel invloed op je gemoedstoestand. Zo brengen warme kleuren, zoals rood, geel en oranje je in beweging. Blauw, groen en lichtpaars werken vooral kalmerend. Wil je dus thuis écht tot rust komen? Dan zijn deze kleuren de beste keuze.

Kleurenpalet bepalen

Wil je jouw woning een kleurrijke touch geven? Gelukkig hoef je dan niet meteen je oude items de deur uit te doen. Een deel hiervan kan als basis dienen. Balans is key. Neutrale kleuren zoals wit, grijs, zwart of bruin zijn zeker een must om terug te laten komen in je interieur. Wanneer je dit combineert met opvallende kleuren, zul je zien dat deze kleuren er echt uitspringen en jouw interieur helemaal uniek maken.

Daarbij is het van tevoren slim om je kleurenpalet te bepalen. Wanneer je alle kleuren van de regenboog terug laat komen dan kan het eruitzien als een onsamenhangend geheel. Het kan helpen om van tevoren een moodboard te maken, zodat je een goed beeld hebt wat je precies wilt.

Kleurrijke muur

Wanneer je kiest voor een muur in een opvallende kleur dan ziet je ruimte er al gauw heel anders uit. Daarbij is het belangrijk om ook weer te gaan voor balans. Kies er bijvoorbeeld voor om één muur in een opvallende kleur te verven of zelfs een deel van de muur. Wil je liever een leuk patroontje op de muur? Er zijn heel veel soorten behang verkrijgbaar waar je uit kan kiezen. Enorm veel keuze dus!

 

Opvallende meubels

Een opvallende bank, eetkamerstoelen of fauteuil? Doen! Het maakt je ruimte helemaal af en het is tegelijkertijd een ware eyecatcher. Zorg er overigens niet voor dat elk meubelstuk opvallend is, want hierdoor wordt het weer te druk in huis.

Eyecatching accessoires

Accessoires maken een woning helemaal af. Wil je dus kleurrijk wonen? Dan kan je met accessoires écht het verschil maken. Kies voor een kleurrijk vloerkleed, lamp en schilderij. Zo zet je echt de puntjes op de i. Alles zit ‘m in de details.

Sfeervolle raamdecoratie

Vergeet niet om goed na te denken over je raamdecoratie. Wil je balans aanbrengen in je ruimte? Kies dan voor raamdecoratie in een natuurlijke kleur. Wil je juist uitpakken en jouw raamdecoratie als statement gebruiken? Ga dan voor raamdecoratie met een opvallende kleur. Van gordijnen tot aan jaloezieën, elk type raamdecoratie is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wil je nu eerst zien of jouw idee wel écht mooi staat in je woonruimte? Vraag dan onze gratis kleurstalen aan. Zo heb je meteen een goed beeld van wat je in huis haalt.

Populaire producten

Sfeermakers