Raambekleding tegen inkijk

Raambekleding tegen inkijk

Raambekleding heeft verschillende functies. Met raambekleding zorg je ervoor dat er meer sfeer ontstaat in jouw woning. Daarnaast helpt raambekleding tegen inkijk. Door jouw ramen te bekleden met raambekleding, voorkom je namelijk dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken. Dit is met name ’s avonds, wanneer het buiten donker is en binnen het licht brandt erg aangenaam. Ben je op zoek naar raambekleding tegen inkijk? Wij zetten hieronder een aantal mogelijkheden voor je op een rij.

jaloezieen raambekleding tegen inkijk

Jaloezieën als raambekleding tegen inkijk

Jaloezieën worden veelvuldig gebruikt als raambekleding tegen inkijk. Het grote voordeel van jaloezieën is dat je zelf bepaalt hoeveel inkijk er van buiten is. Je kunt de opening tussen de lamellen namelijk zelf regelen. Dit maakt dat jaloezieën uitermate geschikt zijn als raambekleding tegen inkijk. Je kunt overigens kiezen uit houten jaloezieën, kunststof jaloezieën en aluminium jaloezieën. Jaloezieën helpen dus niet alleen tegen inkijk, maar passen ook nog eens zeer goed in jouw interieur.

Plisségordijnen

Heb je liever geen jaloezieën? Geen probleem, want je kunt ook plisségordijnen gebruiken als raambekleding tegen inkijk. Plisségordijnen als raamdecoratie zien we steeds vaker terug in woningen. Plisségordijnen kun je helemaal omhoog doen, maar je kunt jouw raam er ook volledig mee bedekken. Kortom: een plisségordijn is uitstekende raambekleding tegen inkijk. Er bestaan plisségordijnen met een top down & bottom up systeem, bij deze plisségordijnen kun je zowel de onderzijde als de bovenzijde in hoogte verstellen. Je bepaalt dus zelf op welke hoogte de plisségordijnen komen te hangen, waardoor je ook zelf de hoeveelheid inkijk en lichtinval regelt.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn praktisch in gebruik en verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en maten. Daarom mogen rolgordijnen zeker niet in dit rijtje ontbreken. Door middel van de bedieningsketting kun je een rolgordijn in een handomdraai op- en afrollen. Wanneer je kiest voor een dicht geweven of verduisterende stof dan voorkomen rolgordijnen de inkijk van buitenaf. Dunne, transparante, stoffen filteren de inkijk zodat deze beperk wordt tot silhouetten. Hoe dunner de stof is hoe meer licht en zicht deze doorlaat.

Lamellen

Lamellen worden ook gebruikt als raambekleding tegen inkijk. Vaak wordt beweerd dat lamellen en jaloezieën hetzelfde zijn. Ze lijken inderdaad veel op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Het grootste verschil is de hangrichting van de lamellen. Bij lamellen hangen deze namelijk verticaal, bij jaloezieën horizontaal. De manier van bedienen van lamellen en jaloezieën is wel hetzelfde. Je bepaalt namelijk zelf de afstand tussen de lamellen. Wil je niet dat mensen constant bij jou naar binnen kijken? Dan draai je lamellen gewoon wat verder dicht. Je kunt ze ook helemaal sluiten, waardoor een raam volledig bedekt wordt door lamellen.

raambekleding tegen inkijk

Gordijnen

Wanneer we het hebben over raambekleding tegen inkijk, mogen gordijnen natuurlijk niet ontbreken. Gordijnen worden namelijk vaak gebruikt om te voorkomen dat mensen naar binnen kunnen kijken. De meeste mensen hebben hun gordijnen overdag vaak open en ’s avonds dicht. Wanneer het licht brandt en de gordijnen gesloten zijn, kan men, afhankelijk van de stof soort, niet langer naar binnen kijken. Ook hier geldt weer dat hoe dunner de stof is hoe meer licht en zicht deze doorlaat.

Woon je op een plek waar mensen overdag goed naar binnen kunnen kijken? Ook dan kun je voor gordijnen kiezen. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor een rolgordijn of vouwgordijn in combinatie met een vitrage of inbetween als gordijn. Overdag kun je het rolgordijn of vouwgordijn omhoog doen, terwijl je de vitrage gesloten laat. Een vitrage laat licht door, maar bemoeilijkt de inkijk. Een inbetween filtert de lichtinval net iets meer waardoor je meer privacy hebt. Zo profiteer je van voldoende lichtinval en daarnaast is het ook nog eens zeer geschikt als raambekleding tegen inkijk.

Anderen bekeken ook
    1. Rolgordijn Op Maat lichtdoorlatend verkeerswit open
      Rolgordijn op maat lichtdoorlatend
      v.a.  36,-