Raamdecoratie voor je achterdeur

Raamdecoratie voor je achterdeur
Er zijn veel verschillende raampartijen in huis waarvoor je geschikte raamdecoratie zoekt. Eén van deze raampartijen zijn de ramen van de achterdeur. Hoewel je bij raamdecoratie in eerste instantie misschien niet meteen denkt aan de achterdeur, biedt dit wel degelijk voordelen.
Wil jij weten waarom het een goed idee is om te kiezen voor raamdecoratie voor je achterdeur? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor raamdecoratie voor de achterdeur? In deze blog vertellen we je graag meer en inspireren we je met onze tips. Lees snel verder!

blog raamdecoratie voor je achterdeur

 

Raamdecoratie voor de achterdeur: de voordelen

Als je een raam in je achterdeur hebt dan wil je waarschijnlijk dezelfde vrijheid en mogelijkheden hebben als bij een normaal raam. Je wilt tenslotte zelf de mate van lichtinval en de hoeveelheid privacy bepalen. Daarom is het een aanrader om je achterdeur te voorzien van raamdecoratie.

Welke raambekleding kies je voor je achterdeur?

Een achterdeur is een openslaande deur die je veel gebruikt. De deur heeft een klink of een handgreep, wat weer invloed heeft op de maatvoering en de opties van je raamdecoratie. Om zolang mogelijk plezier te beleven van jouw raamdecoratie is het belangrijk dat je goed nadenkt over welk type raamdecoratie je het best kunt kiezen.

Allereerst is het slim om te kiezen voor raamdecoratie met zijgeleiding. Met een draad zijgeleiding wordt de raamdecoratie begeleid langs het raam en voorkom je het klapperen van de raamdecoratie wanneer de deur bewogen wordt. Hieronder vertellen we je meer over de meest geschikte opties als raambekleding voor de achterdeur.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn zeer geschikt als raamdecoratie voor je achterdeur. De dunne stof van het rolgordijn past vrijwel altijd achter de deurklink langs. Ook kun je met een rolgordijn eenvoudig de gewenste mate van privacy en lichtinval regelen. Ideaal toch?!

Duo rolgordijnen

Voor duo rolgordijnen geldt grotendeels hetzelfde als voor rolgordijnen. Het enige verschil is de uitstraling van het product. Duo rolgordijnen bestaan uit twee stofbanen die over elkaar heen bewegen. Dit geeft een moderne en opvallende uitstraling. Erg passend voor de achterdeur!

 

Plisségordijnen

Trendy én functioneel: dat zijn plisségordijnen. Plisségordijnen zijn de perfecte oplossing voor je achterdeur. Met een ingespannen systeem met handgreep hangt het plisségordijn altijd strak langs de achterdeur. Met een top down en bottom up systeem is het mogelijk om zowel de onder- als de bovenkant van het plisségordijn bedienen. Zo is het ook mogelijk om het zicht op ooghoogte te blokkeren terwijl je tegelijkertijd profiteert van voldoende lichtinval.

Vouwgordijnen

Met vouwgordijnen maak je altijd een goede keuze, zo ook bij de achterdeur. De dunne stof valt perfect achter de klink langs. Het is dan ook niet gek dat veel mensen kiezen voor vouwgordijnen als raambekleding bij de achterdeur.

Jaloezieën

Jaloezieën van hout of aluminium kunnen ook zeer geschikt zijn als raambekleding voor je achterdeur. Wel is het bij jaloezieën belangrijk dat je goed kijkt naar de lamelbreedtes. Bij een lamelbreedte van 25 mm is het in de meeste gevallen mogelijk om de lamellen van de jaloezie achter de klink langs te laten vallen, bij een lamelbreedte van 50 mm lukt dit vaak niet. Heb je geschikte jaloezieën voor je achterdeur gevonden? Om het klapperen te voorkomen, is het aan te raden om een draad zijgeleiding toevoegen.

Meer weten?

Waar je ook voor kiest, om er zeker van te zijn dat je kiest voor geschikte raambekleding voor je achterdeur, raden we je aan om de maten van je achterdeur goed op te meten. Maak gebruik van onze gratis advies en meetservice bij jou thuis zodat je zeker weet dat jouw nieuwe raamdecoratie perfect passend is voor de achterdeur.

Populaire producten

Sfeermakers