Shabby chic: jouw ideale interieurstijl?

Shabby chic: jouw ideale interieurstijl?
Bij het inrichten van je interieur is het al lang niet meer zo dat de nieuwheid eraf moet spatten. Het is niet voor niets tegenwoordig superdruk bij kringloopwinkels. Mensen willen graag oude meubelstukken een nieuw leven inblazen en zijn dol op antiek.
Herken jij je hierin? Dan past de shabby chic woonstijl goed bij jou. In deze woonstijl zie je veel oude meubels en accessoires of nieuwe meubels en accessoires met ouderwetse tint. Pure nostalgie dus! In deze blog vertellen we je graag meer over deze woonstijl.

foto shabby chic interieur

 

De shabby chic interieurstijl

Shabby chic is een interieurstijl die doet denken aan vroeger. Oude meubelstukken mogen weer van zolder gehaald worden en shinen in je interieur. Ook nieuwe items zijn welkom in een shabby chic interieur. De voorwaarde is dan wel dat er wordt gehint naar vroeger, zo ziet het meubelstuk of het accessoire er wel uit alsof het al langer meegaat.

De shabby chic stijl werd geïnspireerd door grote landhuizen waarin oude en versleten meubels, gordijnen en kunst te vinden waren. Gelukkig heb je geen groot landhuis nodig om deze stijl toe te passen in jouw interieur, want met een aantal kleine aanpassingen maak je al een groot verschil.

De stijl toepassen in je interieur

Als je de shabby chic stijl wilt toepassen in jouw interieur dan zijn er geen vaste regels om rekening mee te houden. Wel hebben we een aantal tips hoe je deze stijl kunt toepassen in jouw woning. Kies bijvoorbeeld voor meubels die eruitzien alsof ze al jaren meegaan, hang een kroonluchter op en maak gebruik van stoffen die een vintage uitstraling hebben.

 

Het kleurgebruik

Qua kleurgebruik kun je erg veel kanten op. We raden aan om wit als basiskleur te gebruiken. Dit kun je eenvoudig terug laten komen in de meubels, je raamdecoratie en natuurlijk als kleur op de muur.

Een andere must in een shabby chic interieur is dat je van jouw items eyecatchers maakt. Zo maak je van jouw ruimte een soort mini museum. Kies voor een opvallend schilderij aan de muur, die doet denken aan vroeger. Ook mag je zeker uitpakken met accessoires. Zet een paar prachtige kandelaars op de eetkamertafel en leg een kleedje over de bank. Leef je uit!

Raamdecoratie in een shabby chic interieurstijl

Bij een shabby chic woonstijl passen gordijnen en vouwgordijnen perfect. Deze stijl heeft ook wel iets weg van een landelijke woonstijl, dus hier kun je zeker op inspelen met jouw raamdecoratie. Kies voor lichte tinten, zoals wit of beige voor de perfecte sfeer in huis. Vraag gratis kleurstalen aan en ontdek hoe jouw favoriete stoffen staan in je interieur.

Populaire producten

Sfeermakers