Vier mancave ideeën: een flinke dosis inspiratie

Vier mancave ideeën: een flinke dosis inspiratie
Een mancave is een plek in of bij huis die helemaal is ingericht naar de wensen van de man. Vaak wordt een mancave gebruikt om met vrienden samen te komen of om een bepaalde hobby uit te oefenen. Niet gek dus dat een mancave de droom is van iedere man!
Heb je dus een schuur, tuinhuis of zolderkamer die je wilt omtoveren tot een mancave? Pak het dan goed aan door jezelf van tevoren goed in te lezen. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Wij geven je een vier mancave ideeën waar je hopelijk door wordt geïnspireerd.

blog mancave

 

1. Bruin café

Ben je dol op de gezelligheid van een (bruin) café? Kies er dan voor om jouw mancave in te richten als café. De eyecatcher van de ruimte? Dat is natuurlijk de bar! Besteed hier voldoende aandacht aan en kies je barkrukken zorgvuldig uit. Natuurlijk mogen ook de bartafels en -krukken niet ontbreken in je eigen mancave café. Enne, vergeet niet om ook wat budget over te houden voor de aankleding. Vaak kom je in een kringloopwinkel of op een rommelmarkt genoeg pareltjes tegen die perfect passen in jouw mancave café.

2. Sportcafé

Is het kijken naar sportwedstrijden jouw grootste hobby? Richt jouw mancave dan in als sportcafé. Hang een aantal televisies op voor de ultieme sportcafé beleving. Zappen tussen jouw favoriete voetbalclub en de Formule 1 is hierdoor verleden tijd. Ideaal! Verzamel de shirtjes van jouw favoriete club en lijst deze in om ze vervolgens op te hangen aan de muur. Dit ziet er toch geweldig uit?!

3. Sportschool

Sta jij het liefst dagelijks in de sportschool? Breng de sportschool dan naar huis. Richt jouw mancave in als een privé sportschool waar jij je dagelijks kan uitleven. Zet wat gewichten in de hoek, hang een bokszak op en maak ruimte voor het kabelstation. Nodig jouw sportbuddy’s uit en combineer sportiviteit en gezelligheid, gewoon bij jou thuis.

 

4. Hobbykamer

Wat is jouw favoriete hobby? Als jij een eigen ruimte hebt bij huis waar jij jouw hobby kan beoefenen dan is de kans groot dat jij nog vaker jouw hobby beoefent. En wat is er nou leuker dan dat? Of je nu houdt van klussen, het maken van muziek, of gamen; met een hobbykamer beleef je nog meer plezier van jouw favoriete bezigheid.

Zo maak je van deze mancave ideeën werkelijkheid!

Waar jij jouw mancave ook voor wilt gebruiken, denk altijd goed na over de inrichting van de ruimte. De sfeer die je wilt aanbrengen in de mancave bepaal je voor een groot deel door te kiezen voor passende raamdecoratie. In een bruin café en sportcafé hoeft het niet heel licht te zijn binnen. Kies in zo’n geval voor verduisterende gordijnen of verduisterende rolgordijnen. In een sportschool en een hobbykamer is het wel fijn om voldoende licht te hebben. Met jaloezieën, plisségordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen bepaal jij zelf eenvoudig de hoeveelheid lichtinval.

Heb je hulp nodig? Laat je adviseren door de specialisten van Raamdecoratie.com. Wij geven je advies op maat en helpen je graag met de zoektocht naar passende raamdecoratie voor jouw mancave.

Populaire producten

Sfeermakers