Waan je in Zuid-Europa met de mediterrane woonstijl

Waan je in Zuid-Europa met de mediterrane woonstijl
De exotische sferen van jouw favoriete vakantielanden haal je eenvoudig in huis met de mediterrane woonstijl. Wil je helemaal tot rust komen in het Italiaanse Toscane? Of krijg je geen genoeg van de gemoedelijke sfeer op één van de Griekse eilanden?
Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om een vakantiehuis in Zuid-Europa te hebben. Bevind je toch in zonovergoten sferen en laat je inspireren door de mediterrane woonstijl. In deze blog vertellen we je graag meer over het creëren van een mediterrane woonstijl in jouw interieur.

mediteranne woonstijl

 

Wat is de mediterrane woonstijl?

Mediterraan staat voor het gebied rondom de Middellandse zee. De mediterrane woonstijl laat zich daarom ook leiden door invloeden van deze landen. Denk aan het warme Spanje, het authentieke Griekenland en het romantische Italië. Hoewel elk land weer andere kenmerken heeft, staat de mediterrane woonstijl voor rust. Hoe je dit vertaalt naar je eigen woning? Daar ben je helemaal vrij in. Om je hiermee een handje te helpen, geven we je wel graag wat inspiratie.

Kleurgebruik

Mediterrane kleuren zijn kleuren die geïnspireerd zijn op de mediterrane natuur. Groen, geel, paars en bruin: het kan allemaal. Voordat je bezig gaat met het inrichten van je woonruimte in mediterrane stijl is het een aanrader om na te denken over het kleurenpalet. Welke kleur vormt de basis? En met welke kleuren wil je de accenten aanbrengen? Het kan helpen om eventueel een moodboard te maken. Zo krijg je meteen een goed beeld erbij.

Materiaalgebruik

In een mediterraan interieur passen natuurlijke materialen. Denk aan terracotta, hout, steen, rotan en linnen. De kwaliteit van het materiaal is altijd erg goed. Het aanschaffen van meubels en accessoires in deze materialen is dan ook een echte investering, waar je na lange tijd nog heel veel plezier uithaalt. Helemaal wanneer je gebruikssporen ziet. Dit is juist kenmerkend voor deze woonstijl.

 

Meubels en accessoires

Een grote tafel met veel zitplekken: dat maakt het hart van de woonruimte. In mediterrane landen staat samenzijn centraal. Dit zie je dan ook terug in deze woonstijl. Het draait om gezelligheid en samenkomen. Kies voor een grote houten tafel met bijpassende stoelen en eventueel een houten bank. Vergeet de kussentjes niet, voor de knusse finishing touch.

In de woonkamer zie je vaak een stoffen bank. Deze bank is licht van kleur, zoals beige, wit of grijs. In de bank liggen heel veel kussentjes. Deze hebben hippe patronen, waardoor het echte eyecatchers zijn in de ruimte.

Rotan vloerkleden, spiegels, stoelen en lampen maken het helemaal af. Maar houd je ook niet in met andere accessoires. Denk aan beeldjes, kommetjes en vaasjes. Vergeet ook niet om planten toe te voegen aan je ruimte. Kies daarbij wel voor mediterrane planten, zoals palmen.

De finishing touch van de mediterrane woonstijl

Heb je een goed beeld gekregen van de mediterrane woonstijl? Eén laatste tip die we je mee willen geven is om veel aandacht te besteden aan je raambekleding. Dit geeft écht de finishing touch aan de ruimte en maakt het plaatje compleet. Daarbij is er heel veel mogelijk. Denk aan linnen vouwgordijnen, bamboe jaloezieën en lichtdoorlatende gordijnen die tot de grond vallen. Vraag vandaag nog gratis kleurstalen aan en laat je nog meer inspireren.

Wil jij thuis bekijken of de kleur en het materiaal van het door jou gekozen product past bij je interieur?

Bij ons kan het! Vraag volledig gratis en vrijblijvend kleurstalen aan.

Populaire producten

Sfeermakers