Waar moet je op letten bij het kopen van raamdecoratie?

Waar moet je op letten bij het kopen van raamdecoratie?
Het kopen van nieuwe raamdecoratie is niet iets wat je vaak doet. Doordat kwalitatieve raamdecoratie flink wat jaren meegaat, is het niet snel aan vervanging toe en is de intentie vaak om raamdecoratie te kopen waar je lang van kunt genieten. Een echte investering voor in huis dus.
Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet na een aantal jaar uitgekeken raakt op je raamdecoratie? En hoe zorg je nou voor een optimale oplossing van raambekleding voor in jouw huis? Ontdek onze handige tips, want wij helpen je hier graag verder bij!

waar moet je op letten bij het kopen van raamdecoratie

 

Waar ben je naar op zoek?

Voordat je begint met de zoektocht naar passende raamdecoratie, is het goed om voor jezelf op een rij te zetten voor welke ruimte(s) je raamdecoratie zoekt. Hoe ziet de rest van de ruimte eruit? Hoe ziet het raam eruit? Meet de maat van het raam op of laat dit doen door een specialist. Het is bij ons mogelijk om gebruik te maken van onze gratis gratis advies en meetservice bij jou thuis. Zo weet je de bestelmaten van je raam en ben je verzekerd van perfect passende raamdecoratie. Daarnaast is het belangrijk dat je checkt wat voor een type raam je hebt. Voor raambekleding voor draai- kiepramen en dakramen vind je in onze collectie speciale producten en/of opties.

Kies de stijl

Beeld je eens in: je loopt je woonkamer binnen, maar er hangen nergens gordijnen, jaloezieën of een ander type raambekleding. Je zult gelijk merken dat je iets mist, een stukje sfeer. Daarom is het hartstikke belangrijk dat je goed nadenkt over de stijl die je wilt uitstralen met jouw raamdecoratie. Denk ook alvast na over de rest van de ruimte. Moet je de ruimte nog inrichten, wil je een restyling doorvoeren of ben je tevreden met je huidige stijl in huis? Wanneer je eenmaal weet wat jouw basisstijl wordt, is het makkelijker om passende raamdecoratie te kiezen. Kies voor een contrasterende kleur of ga voor rust door een kleur uit te kiezen in eenzelfde tint als jouw basiskleur.

 

Functie

Naast dat raamdecoratie een sfeervolle functie heeft, biedt het ook de mogelijkheid om zelf de hoeveelheid licht en privacy te regelen. Zo kiezen de meeste mensen in de slaapkamer voor verduisterende raamdecoratie zoals verduisterende gordijnen, terwijl in de woonkamer lichtdoorlatende raamdecoratie zoals een lichtdoorlatend plisségordijn erg populair is. Ook in dit geval geldt weer: denk na over de rest van de ruimte, want raamdecoratie is een aanvulling op je inrichting.

Nu je meer weet over deze handige tips is het tijd om zelf jouw ideale raamdecoratie uit te zoeken. Ontdek ons aanbod en laat je inspireren! Heb je nog vragen of wil je meer weten over het kopen van raamdecoratie? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Populaire producten

Sfeermakers