Warmtewerende gordijnen

Warmtewerende gordijnen

Wist je dat tot wel 37% van de warmte je huis binnendringt via de ramen? Grote ramen in huis laten veel licht de ruimte binnen, maar ook veel warmte. Het is daarom geen slecht idee om warmtewerende gordijnen voor je raam te hangen. Warmtewerende gordijnen zorgen ervoor dat jouw ruimte tijdens warme dagen koel blijft. Er zijn meerdere soorten raamdecoratie die uitkomst bieden als het gaat om warmtewerende raambekleding. De mate van isolatie is afhankelijk van de dikte van de stof. Hoe dikker de stof, des te beter de isolerende waardes. Op deze pagina geven we jou meer informatie over de verschillende warmtewerende gordijnen uit onze collectie. Wij helpen jou om de warmte buiten te houden!

Voor optimale isolatie is het ook mogelijk om verschillende soorten raambekleding te combineren. Door meerdere soorten raambekleding te combineren creëer je een extra luchtlaag voor je ramen waardoor de warmte beter tegengehouden wordt. Zorg er hierbij wel voor dat het gehele raam bekleed wordt, zo voorkom je tochtkieren. Dit komt je energierekening zeker ten goede.


warmtewerende gordijnen

Verschillende soorten warmtewerende gordijnen

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie die geschikt zijn als warmtewerende gordijnen. Verduisterende raambekleding heeft de hoogst isolerende waardes, dit ontstaat door de dikte van de stof. Verduisterende gordijnstoffen zijn dikker dan lichtdoorlatende of transparante gordijnstoffen waardoor deze de beste warmtewerende eigenschappen hebben. Ook wordt verduisterende raambekleding vaak voorzien van een speciale coating of een witte achterzijde waardoor binnendringende zonnestralen weerkaatst worden. Het is ook mogelijk om gordijnen warmtewerend te maken door gordijnen te voeren. (Vouw)gordijnstoffen uit onze collectie kunnen allemaal gevoerd worden. Op deze manier is het mogelijk om iedere (vouw)gordijnstof warmtewerend te maken.

Wens je geen gordijn of vouwgordijn als gordijn tegen de warmte? Een andere optie is een plisségordijn met een honingraat plooi. Honingraat plisségordijnen zijn uitstekende gordijnen tegen hitte. Door de dubbele stofstructuur blijft de warmte tussen de twee stoflagen hangen waardoor de warmte de ruimte niet binnenkomt. De binnenkant van een dubbel plisségordijn met aluminium coating is voorzien van een speciale aluminium coating aan de binnenkant van de honingraat plooi waardoor al het binnenkomende licht volledig geblokkeerd wordt.

Kun je warmtewerende raambekleding wassen?

Het is voor ieder soort raambekleding verschillend of het gewassen kan worden. Dit is afhankelijk van de stof en het (eventuele) systeem van het product. Sommige warmtewerende gordijnen kun je eenvoudig afnemen met een lichtvochtige doek of afstoffen met een plumeau. Vrijwel alle soorten warmtewerende gordijnen kunnen schoongemaakt of gewassen worden. Lees voordat je raambekleding gaat wassen altijd eerst de wasvoorschriften goed door. Voor meer informatie over het schoonmaken van de verschillende soorten raambekleding kun je onze inspiratie en advies pagina bekijken.

Onze collectie gordijnen tegen warmte

In ons assortiment vind je twee collecties warmtewerende gordijnen. Gordijnen tegen warmte uit onze kant en klare collectie zijn uit voorraad leverbaar en ontvang je in de meeste gevallen al binnen drie werkdagen thuis. Warmtewerende raambekleding op maat wordt van begin tot eind op maat gemaakt en stel je volledig zelf samen. Je bepaalt zelf de uitstraling van de raambekleding door verschillende combinatiemogelijkheden. Zo vind je altijd een zon verduisterend gordijn dat perfect past in jouw interieur. Het kan lastig zijn om de raamdecoratie te beoordelen vanaf een beeldscherm, daarom is het mogelijk om gratis kleurstalen aan te vragen. Met deze kleurstalen is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van de stof en om een juiste keuze te maken.