Welke soorten raamdecoratie zijn er?

Welke soorten raamdecoratie zijn er?
Wanneer je aan het oriënteren bent om nieuwe raamdecoratie te kopen, dan merk je al gauw dat er veel verschillende soorten raamdecoratie bestaan. Elke soort heeft weer zijn eigen kenmerken en eigenschappen, maar welke soort sluit het best aan op jouw wensen en eisen?
Om hier een goed beeld van te krijgen, leggen we je graag uit welke soorten raamdecoratie er zijn. Zo krijg je inzicht in de verschillen én weet je na het lezen van dit blog beter welke raamdecoratie er prachtig staat in jouw ruimtes. In ons assortiment vind je verschillende soorten raamdecoratie voor een scherpe prijs.

welke soorten raamdecoratie zijn er

 

Rolgordijnen

Bij een rolgordijn is de stof op een buis gerold. Door middel van een ketting-, handgreep- of motorbediening kun je de stof op- en afrollen waarmee je de mate van lichtinval en privacy kunt bepalen. Een rolgordijn bestaat uit vier onderdelen, zoals de stof, de onderlat, de buis en het mechaniek. Rolgordijnen zijn toe te passen in verschillende ruimtes, maar worden het meest toegepast in de woonkamer, badkamer en de keuken.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn horizontale raamdecoratie met lamellen. Het grote voordeel aan jaloezieën is dat je eenvoudig de hoeveelheid licht en privacy kunt bepalen. Dit type raamdecoratie is ook verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo zijn er houten jaloezieën, aluminium jaloezieën en kunststof jaloezieën. Jaloezieën zijn echte sfeermakers en geven de ruimte een warme uitstraling.

Gordijnen

Een gordijn is een type raamdecoratie dat volledig gemaakt is van stof en wordt opgehangen voor een raam. Een gordijn heeft geen systeem waarmee je het gordijn bediend. Naast dat je met gordijnen de lichtinval en de privacy kunt regelen, draagt het ook bij aan de sfeer in huis. Gordijnen zijn verkrijgbaar in diverse stofsoorten en kun je toepassen in de slaapkamer en woonkamer.

 

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn geplooide gordijnen die een soort van harmonica-effect hebben. Vouw ze strak op of helemaal uit. Dit type raamdecoratie zie je vaak in keukens, woonkamers, badkamers en kantoren. Door de kleine systemen en het eenvoudig bedienen zijn plisségordijnen zeer praktisch.

Vouwgordijnen

Bij een vouwgordijn wordt de stof bij het ophalen opgevouwen, in plaats van opgerold. Het gordijn heeft horizontale plooien, die worden gecreëerd door de baleinen in de stof. Vouwgordijnen worden bediend door middel van een ketting. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse stofsoorten en geven de ruimte een sfeervolle uitstraling.

Lamellen

Lamellen zijn stroken pvc of stof die verticaal aan een rail worden geplaatst. Het is mogelijk om de rail te bedienen door de lamellen te draaien en opzij te schuiven, zodat je wat meer kan spelen met de lichtinval. Lamellen zijn populair voor in kantoren en woonkamers.

Neem een kijkje tussen ons aanbod om te ontdekken uit welke soorten raamdecoratie je allemaal kunt kiezen en welke soorten wij aanbieden. Voor ieder product bieden wij een gratis kleurstalenservice aan, zo is het mogelijk om gratis kleurstalen aan te vragen. Je ontvangt dan een klein stukje stof of materiaal waardoor jij nog beter een keuze kunt maken. Heb je nog vragen? Neem dan zeker even contact met ons op.

Populaire producten

Sfeermakers