Woonideeën voor een kleine woning

Woonideeën voor een kleine woning
Heb je een kleine woning en weet je niet goed hoe je het optimale uit alle ruimtes kunt halen? Een klein huis inrichten kan voelen als een enorme uitdaging, maar staat garant voor veel opties en voordelen.
Weet je zelf niet goed hoe je het inrichten van een kleine woning het beste kunt aanpakken? Laat je inspireren en ontdek onze woonideeën voor een kleine woning.

kleine woning

 

1. Ongebruikte ruimtes benutten

Kleine woningen worden steeds populairder. Toch betekent dit niet dat je huis claustrofobisch hoeft aan te voelen, integendeel zelfs! Het gaat erom hoe je omgaat met de ruimte en hier alles uithaalt. Eén tip die we je mee willen geven is om ongebruikte ruimtes te benutten. Denk bijvoorbeeld aan de hoeken in je woning of eventueel de ruimte onder de trap. Bij laatstgenoemde ruimte kun je ervoor kiezen om op deze plek een voorraadkast te creëren.

2. Hang je televisie op

Je woonkamer is de ruimte in huis waar je wilt ontspannen na een dag werk. Maar dit is ook de plek waar je met vrienden en familie gezellige momenten beleeft. In een kleine woning kan dit wat lastig zijn, maar door bijvoorbeeld je televisie op te hangen in plaats van op een meubel te plaatsen, creëer je alweer meer ruimte. Dit is dan weer handig als je extra mensen in huis ontvangt.

 

3. Plaats je meubels een stukje van de muur

Wist je dat je sneller een ruimtelijk effect creëert als je je meubels een stukje van de muur plaatst? Zo kun je op een eenvoudige manier je kamer een ruimtelijke boost geven.

4. Laat het licht binnen

Voor een kleine woning is het belangrijk dat er voldoende licht de ruimtes wordt binnengelaten. Om zelf je lichtinval te bepalen, is raamdecoratie een must. De keuze hierin is reuze. Laat je inspireren door onze ruime collectie raamdecoratie. Van jaloezieën, plisségordijnen, vouwgordijnen, tot aan lamellen en meer. Heb jij al een favoriet in gedachten?

Wil je echt een goed beeld krijgen van wat je in huis haalt? Dan raden we je aan om onze gratis kleurstalen aan te vragen. Bekijk, voel en vergelijk onze verschillende kleuren en stoffen. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt!

Populaire producten

Sfeermakers