Zo haal je de voorjaarstrends van 2023 in huis

Zo haal je de voorjaarstrends van 2023 in huis
Het zonnetje schijnt, de temperaturen stijgen en iedereen is weer een stuk vrolijker. Het voorjaar is voor veel mensen één van de favoriete periodes in het jaar.
Word jij ook zo blij van het voorjaar? Dan kan het een goed idee zijn om dit ook te vertalen naar jouw woonruimte. Met deze voorjaartrends van 2023 haal je de voorjaar in huis!

voorjaarstrends 2023

 

1. Pastelkleuren en de kleur groen

Wanneer je naar buiten gaat, ziet de wereld er in het voorjaar een stuk vrolijker uit. De bladeren groeien weer aan de bomen, de lucht is blauwer en de bloempjes staan weer in bloei. Daar word je toch vrolijk van? Vrolijke kleuren horen dus bij het voorjaar. Ook dit voorjaar zien we dat vrolijke kleuren een must zijn om terug te laten komen in het interieur. Zo zorgen pastelkleuren voor een opmars! Combineer ze met witte en lichte meubels voor een minimalistische look. Liever een stijlvol contrast? Combineer ze dan met donkerdere kleuren.

Een andere opvallende kleurentrend voor het voorjaar van 2023 is het gebruik van groen. Dit kan variëren van zachte pasteltinten tot diepe, rijke tinten zoals smaragdgroen en bosgroen. Groen is een zeer veelzijdige kleur die gemakkelijk kan worden gecombineerd met andere kleuren. Ook kan het worden gebruikt om een rustgevende en natuurlijke sfeer in huis te creëren. Helemaal anno 2023 dus!

2. Natuurlijke materialen

Een van de grootste trends voor het voorjaar van 2023 is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe. Duurzaamheid is een belangrijk thema en vertaalt zich ook door op het gebied van woninginrichting.

Laat natuurlijke materialen terugkomen in het hele interieur: van een houten eetkamertafel tot aan bamboe jaloezieën. Vergeet ook niet om letterlijk de natuur in huis te halen. Van planten kun je namelijk nooit genoeg krijgen!

 

3. Geef meubels en accessoires een tweede leven

Sommige mensen raken relatief snel uitgekeken op een meubelstuk of een accessoire. In het kader van duurzaamheid is het nu een ware trend om oude spullen een nieuw leven in te blazen. Geef dat antieken kastje eens een ander kleurtje en deze ziet er weer uit als nieuw. Of maak bijvoorbeeld van een vaas een lamp. Zo creëer je meteen unieke items die niemand anders heeft. Daarnaast houd je zo ook nog eens extra geld over om echt een keer wat te vervangen. Zijn bijvoorbeeld je oude gordijnen verkleurd en aan vervanging toe? Dan is dit hét moment om eens uit te pakken en te kijken naar de mogelijkheden.

Vraag eventueel onze gratis kleurstalen aan en ontdek welke raamdecoratie het mooiste matcht in jouw nieuwe interieur die past bij de voorjaarstrends van 2023.

Wil jij thuis bekijken of de kleur en het materiaal van het door jou gekozen product past bij je interieur?

Bij ons kan het! Vraag volledig gratis en vrijblijvend kleurstalen aan.

Populaire producten

Sfeermakers