Zo richt je een kleine badkamer in!

Zo richt je een kleine badkamer in!
Ga je binnenkort verhuizen? Of ben je van plan om je badkamer onder handen te nemen? Dan is het belangrijk dat je goed naar de ruimte kijkt die je hebt.
Als je een kleine ruimte hebt voor je badkamer dan kan het passen en meten zijn. Wij leggen je uit hoe je zoveel mogelijk uit jouw ruimte haalt.

kleine badkamer inrichten

 

Ruimte opmeten

Een kleine badkamer is een breed begrip. De vorm van de ruimte is bepalend voor de inrichting van de ruimte. Is je ruimte smal en wat langer, of juist vierkant? Je ruimte kan ook klein lijken door onhandige hoeken en vormen, zoals een schuine wand.

Daarom raden we je aan om eerst de maten goed op te meten. Teken de ruimte uit op papier of op de computer om zo echt een goed beeld te krijgen van de grootte van jouw badkamer. Hierdoor kun je ook makkelijker de badkamerindeling bepalen.

Slim inrichten

Als je eenmaal de ruimte zo optimaal mogelijk hebt ingericht is het belangrijk om op een rij te zetten wat je absoluut in de badkamer nodig hebt. Een douche? Check! Een wastafel? Check! Maar op welke plekken plaats je dit? Wil je een wc in je kleine badkamer? Droom je ervan om ook een bad in je badkamer te hebben? Dan is het belangrijk dat je checkt of dit überhaupt wel past. Controleer hoeveel ruimte alle onderdelen in beslag nemen en teken dit uit. Laat de tekening zeker even een dagje liggen en laat er ook iemand anders naar kijken. Misschien kom je dan wel weer op nieuwe ideeën en inzichten.

Kleurgebruik

Naast dat je dus je ruimte praktisch kan indelen, kun je jouw ruimte optisch groter laten lijken. Hoe je dit doet? Maak gebruik van lichte kleuren. Donkere kleuren laten de ruimte kleiner lijken en dat is nu net wat je niet wilt. Natuurlijk kun je wel gebruikmaken van donkere accenten, maar houd de basis licht.

 

Tegels

Laat grote tegels plaatsen om de ruimte optisch groter te doen lijken. Zo zijn er minder voegen in de badkamer, dit geeft tegelijkertijd een rustige uitstraling. Kies om dit effect extra goed naar voren te laten komen.

Verlichting

Zorg voor voldoende licht in je badkamer. Daarbij is daglicht al helemaal belangrijk. Kies dus voor passende raamdecoratie welke voldoende licht doorlaat. Let er wel op dat de badkamer natuurlijk een vochtige ruimte is, waardoor de materiaalkeuze erg belangrijk is. Goede opties zijn aluminium jaloezieën, kunststof jaloezieën of plisségordijnen.

Laat je inspireren door ons ruime aanbod met raamdecoratie voor de badkamer en kies voor passende raamdecoratie welke bijdraagt aan de sfeer in je kleine badkamer. Twijfel je over het maken van een goede keuze? Vraag dan onze gratis kleurstalen aan en laat je inspireren.

Populaire producten

Sfeermakers