Kamerhoge of kamerbrede gordijnstoffen

Bij het kiezen van je gordijnen denk je er waarschijnlijk niet meteen aan: kamerhoge en kamerbrede stoffen. Toch is het belangrijk om te begrijpen wat deze begrippen precies inhouden om een goede keuze te maken. Daarom geven wij je graag meer informatie en duidelijkheid over kamerhoge en kamerbrede stoffen. Zo willen wij je graag helpen bij het maken van een goede keuze.

Al onze gordijnstoffen kunnen onderverdeeld worden in kamerhoge of kamerbrede stoffen. Een stof valt dus altijd onder één van deze termen. Kamerhoge stoffen zijn veelal de dunnere stofsoorten, zoals vitrages en inbetweens. Kamerbrede stoffen zijn veelal de dikkere stofsoorten, waaronder een aantal lichtdoorlatende en verduisterende gordijnen.

Onze collectie

Ontdek welke gordijnstof bij jou past

alle gordijnen op maat

Alle gordijnen op maat

Ontdek onze collectie op maat gemaakte gordijnen.

Bekijk collectie
kamerhoge gordijnstoffen

Kamerhoge gordijnstoffen

Ontdek onze collectie kamerhoge gordijnstoffen.

Bekijk collectie
kamerbrede gordijnstoffen

Kamerbrede gordijnstoffen

Ontdek onze collectie kamerbrede gordijnstoffen.

Bekijk collectie

Kamerhoge gordijnstoffen

Gordijnen die gemaakt zijn van kamerhoge stoffen bestaan uit één geheel. Er zijn bij de kamerhoge stoffen geen verticale confectienaden zichtbaar. Kamerhoge stoffen hebben wel een maximale hoogte maar vrijwel geen beperking qua breedte. Hiermee zijn deze gordijnen zeer geschikt voor brede raampartijen. De maximale hoogte betekent niet dat deze stoffen enkel gebruikt kunnen worden in uitzonderlijke gevallen, reguliere raampartijen kunnen prima bekleed worden met kamerhoge gordijnstoffen. Vrijwel alle kamerhoge gordijnstoffen worden voorzien van een loodveter onderin het gordijn. Hierdoor hangt het gordijn elegant en soepel.

Kamerbrede gordijnstoffen

Kamerbrede gordijnstoffen zijn zowel in de hoogte als in de breedte vrijwel onbeperkt. De stroken stof worden bij de confectie aan elkaar genaaid. Op de plekken waar de stroken stof aan elkaar bevestigd worden ontstaan verticale confectienaden. Het op deze manier aan elkaar bevestigen van stroken stof is een veelgebruikte confectiemethode en is volkomen normaal in de wereld van raamdecoratie. De verticale confectienaden doen geen afbreuk aan de kwaliteit van het eindproduct.

Verschillen op een rijtje

  • - Kamerhoge stoffen: Geen verticale confectienaden, maximale hoogtemaat, veelal dunnere stofsoorten.
  • - Kamerbrede stoffen: Verticale confectienaden, vrijwel onbeperkt qua hoogte- en breedtemaat, veelal dikkere stofsoorten.

Kamerhoge en kamerbrede gordijnstoffen hebben wij beide in ons assortiment, het is aan jou welke stofsoort je kiest. Voor vragen of advies kun je contact met ons opnemen, wij staan voor je klaar om te helpen.

Bekijk onze volledige op maat gemaakte gordijnen collectie.

Populaire raamdecoratie

Sfeermakers