Welke raamdecoratie is geschikt voor de keuken?

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor in je keuken? Raamdecoratie voor in je keuken moet naast sfeervol natuurlijk ook functioneel zijn. Raamdecoratie heeft een grote invloed op de sfeer van je keuken. Elke productsoort zorgt voor een andere sfeer en heeft andere functionaliteiten en eigenschappen. In een keuken heb je te maken met vet, vuil en vocht waardoor je de raamdecoratie soms moet reinigen. Welke raamdecoratie is de beste keuze voor in mijn keuken? Om je op weg te helpen geven we 8 ideeën en waardevolle tips voor de meest geschikte raambekleding in de keuken.
keukens jaloezieen

Jaloezieën

Bekijk hier de populairste jaloezieën voor keukens.

Bekijk nu
keukens plissegordijnen

Plisségordijnen

Bekijk hier de populairste plisségordijnen voor keukens.

Bekijk nu
keukens rolgordijnen

Rolgordijnen

Bekijk hier de populairste rolgordijnen voor keukens.

Bekijk nu
keukens rolgordijn

Gordijnen

Bekijk hier de populairste gordijnen voor keukens.

Bekijk nu


 

raambekleding houten jaloezie keuken

 

1. Houten jaloezieën voor keukens

Houten jaloezieën zorgen voor veel sfeer in je keuken en geven een luxe uitstraling! Houten jaloezieën passen in veel verschillende woonstijlen. Door de jaloezieën te kantelen filter je de lichtinval in een handomdraai. Op deze manier kun je overdag genieten van het gefilterde licht en in de avond van je privacy. De houten lamellen, ladderkoorden en ladderbanden zijn in verschillende kleuren en breedtes leverbaar.

Het onderhouden van de houten jaloezieën is makkelijk. Afstoffen is mogelijk met een een droge doek, stofzuiger of een speciale stoffer. Echte vlekken kunnen verwijderd worden met een kleine hoeveelheid allesreiniger op een schone, droge doek. Houten jaloezieën zijn niet bestand tegen water, daarom is een houten jaloezie direct bij de kraan geen aanrader.

Reinigen: + -
Vochtbestendig: -
Geschikt voor grote ramen: + +
Geschikt voor draai- kiepraam: + +

Bekijk nu de houten jaloezieën voor in de keuken.


 

2. Vouwgordijnen voor keukens

Houd je van een warme en landelijke sfeer? Dan is een vouwgordijn een echte aanrader voor in je keuken! Vouwgordijnen hebben een elegante uitstraling. Je kunt ze gemakkelijk ophalen en laten zakken. Wanneer de vouwgordijnen volledig naar beneden zijn, oogt het sfeervol en romantisch. Als je het vouwgordijn ophaalt, zal de stof zich netjes opvouwen.

Het schoon houden van vouwgordijnen is geen probleem. Je kunt de stof van een vouwgordijn namelijk eenvoudig van het systeem afhalen, deze zit met klittenband vast aan het systeem. De meeste vouwgordijn stoffen kunnen uitgewassen worden waardoor ze erg geschikt zijn als raamdecoratie voor in je keuken.

Reinigen: + -
Vochtbestendig: + +
Geschikt voor grote ramen: + +
Geschikt voor draai- kiepraam: + +

Bekijk onze vouwgordijnen voor in de keuken.

Keuken met vouwgordijn

 


 


plisségordijn in de keuken

 

3. Plisségordijnen voor keukens

Een plisségordijn als raambekleding voor in je keuken? Sfeervol, tijdloos en praktisch! Plisségordijnen zijn leverbaar met één of twee stoflagen. Een plisségordijnen met twee stoflagen heet een honingraat plisségordijn. Bij de honingraat uitvoering zijn de koorden en koord gaatjes in de stof niet zichtbaar. Met een plisségordijn kun je overdag het licht zacht filteren, dit zal voor een aangename en warme sfeer zorgen. ’s Avonds kun je optimaal genieten van je privacy.

Plisségordijnen zijn erg geschikt voor gebruik in je keuken, de stoffen zijn namelijk vochtbestendig. Plisségordijnen zijn eenvoudig te demonteren en kunnen met de hand gewassen worden. Naast de stof is het systeem ook bestand tegen water.

Reinigen: + -
Vochtbestendig: + +
Geschikt voor grote ramen: + +
Geschikt voor draai- kiepraam: + +

Bekijk nu onze plisségordijnen voor keukens.


 


4. Rolgordijnen in je keuken

Een traditioneel rolgordijn is geschikt voor in je keuken. Ze stralen eenvoud uit en zijn erg makkelijk in gebruik. Je kunt de lichtinval zelf bepalen door het rolgordijn op te halen of te laten zakken. Rolgordijnen zijn leverbaar in veel verschillende stoffen en kleuren. Je kunt kiezen voor een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof. Als je ‘s avonds wilt genieten van je privacy, is een rolgordijn een aanrader.

De stof van de meeste rolgordijnen is wat gevoeliger voor vlekken dan de hierboven genoemde soorten raambekleding. Met name op fijngeweven en effen stoffen zijn vlekken snel zichtbaar. Het verwijderen van vlekken is wel mogelijk, dit kan gedaan worden met een schone en lichtvochtige doek. Hard boenen is geen goed idee, hierdoor kunnen poetsvlekken ontstaan.

Reinigen: + -
Vochtbestendig: + -
Geschikt voor grote ramen: + +
Geschikt voor draai- kiepraam: + +

Bekijk nu onze rolgordijnen voor keukens.

 

Raambekleding keuken rolgordijn

 


 


Jaloezieën aluminium keuken

 

5. Aluminium jaloezieën in je keuken

Aluminium jaloezieën zijn erg geschikt als raambekleding voor in je keuken! Aluminium jaloezieën zorgen voor een strakke en moderne uitstraling. Door het kantelen van de jaloezieën kun je het licht filteren. Zo kun je overdag genieten van de lichtinval en ’s avonds privacy creëren. Aluminium jaloezieën zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren.

Het reinigen van aluminium jaloezieën is erg eenvoudig, ze zijn namelijk bestand tegen vocht, vuil en vet. Je kunt jaloezieën afstoffen met een stoffer of afnemen met een vochtige doek. Deze eigenschappen maken het product zeer geschikt voor gebruik in de keuken. Aluminium jaloezieën passen in veel woonstijlen en zijn eenvoudig schoon te maken.

Reinigen: + +
Vochtbestendig: + +
Geschikt voor grote ramen: + +
Geschikt voor draai- kiepraam: + +

Bekijk onze aluminium jaloezieën voor in de keuken.

 


6. Duo rolgordijnen in je keuken

Voor duo rolgordijnen gelden grotendeels dezelfde eigenschappen als voor gewone rolgordijnen. Echter kun je bij duo rolgordijnen op een speelse manier omgaan met het creëren van gewenste privacy en lichtinval.

Reinigen: + -
Vochtbestendig: + -
Geschikt voor grote ramen: + +
Geschikt voor draai- kiepraam: + -

Bekijk nu onze duo rolgordijnen voor keukens.

 

Raambekleding keuken duo rolgordijn

 


 


Gordijnen keuken

 

7. Gordijnen in je keuken

Ook gordijnen zien we vaak terug komen voor de grotere ramen in keukens. Een echte sfeermaker die wederom privacy kan bieden en toch nog een gewenste hoeveelheid licht naar binnen laat. Gordijnen doen ook erg veel voor de akoestiek in de keuken. Als je kiest voor gordijnen in je keuken raden we aan om direct contact met het aanrecht te vermijden in verband met kookspetters en kookdampen.

Gordijnen zijn namelijk niet eenvoudig om te reinigen. Daarnaast raden we aan regelmatig de keuken te luchten zodat eventuele geuren niet in de gordijnen trekken.

Reinigen: -
Vochtbestendig: -
Geschikt voor grote ramen: + +
Geschikt voor draai- kiepraam: -

Bekijk onze gordijnen voor in de keuken.

 


8. Raamdecoratie combineren

Laat je creativiteit de vrije loop en combineer verschillende soorten raamdecoratie. Een combinatie van 2 verschillende soorten raamdecoratie in je keuken kunnen heel veel sfeer en gezelligheid toevoegen. Denk bijvoorbeeld eens na over de combinatie van rolgordijnen en gordijnen. Prachtig toch?

 

Raambekleding keuken combineren

 


 

Onze collecties voor raamdecoratie in de keuken

Raamdecoratie voor in de keuken kun je bij ons vinden in twee verschillende collecties: een kant en klare collectie en een op maat gemaakte collectie. Alle hierboven aangedragen opties zijn zowel verkrijgbaar in de kant en klare collectie als in de op maat gemaakte collectie. Raamdecoratie voor in de keuken uit onze kant en klare collectie hebben wij in de meeste gevallen op voorraad en wordt snel en gratis bij je thuis geleverd. Op maat is bij ons écht op maat, wij korten geen standaardmaten in. De mogelijkheden met op maat gemaakte raambekleding voor in de keuken zijn eindeloos, je stelt alles volledig naar jouw wens samen.

Onze op maat gemaakte collectie wordt van kwalitatieve materialen gemaakt waardoor reinigen goed mogelijk is. Uiteraard dient dit te gebeuren met inachtneming van de voorschreven instructies. Met op maat gemaakte raambekleding voor de keuken ben je gegarandeerd van uitstekende kwaliteit. Door de best passende en meest praktische raamdecoratie voor in de keuken te kiezen geef je je interieur een boost. Heb je moeite met het maken van een goede keuze? Vraag dan gratis kleurstalen aan of neem contact met ons op. Wij helpen je graag bij het zoeken van de juiste raamdecoratie voor in de keuken.