Welke raamdecoratie voor in jouw slaapkamer?

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor in je slaapkamer? Raamdecoratie voor in de slaapkamer moet natuurlijk verduisterend zijn. Je nachtrust zal beter zijn in een goed verduisterde slaapkamer. Naast de verduisterende werking van de raamdecoratie speelt de sfeer ook een belangrijke rol. Verduisterende raambekleding is leverbaar in verschillende soorten. Voor de slaapkamer zijn niet alle soorten raamdecoratie geschikt, om je hierbij te helpen hebben wij een top vijf opgesteld met de meest geschikte producten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Populair voor slaapkamers

Hieronder zie je de populairste producten voor slaapkamers

slaapkamers rolgordijn op maat

Rolgordijn op maat

Bekijk hier het populairste rolgordijn op maat voor slaapkamers.

Bekijk nu
slaapkamers plissegordijn honingraat

Plisségordijn

Bekijk hier het populairste honingraat plisségordijn voor slaapkamers.

Bekijk nu
slaapkamers rolgordijn kant en klare

Rolgordijn 'Easy'

Bekijk hier het populairste kant en klare rolgordijn voor slaapkamers.

Bekijk nu
slaapkamers vouwgordijn

Vouwgordijn

Bekijk hier het populairste vouwgordijn voor slaapkamers.

Bekijk nu


 

Rolgordijn met cassette en zijprofielen

 

1. Verduisterend cassette rolgordijn met zijprofielen

Een rolgordijn in je slaapkamer? Sfeervol, praktisch en tijdloos! Een verduisterend rolgordijn met cassette en zijprofielen zorgt voor perfecte verduistering. Door de cassette en de zijprofielen worden lichtkieren voorkomen. Dit is het voordeel van deze uitvoering ten opzichte van een traditioneel verduisterend rolgordijn zonder cassette.

De stof van een verduisterend rolgordijn is 100 procent verduisterend door de coating op de achterkant van de stof. Deze coating werkt in sommige gevallen ook warmte reflecterend. Er zijn verschillende stofstructuren en kleuren leverbaar.

Verduistering: ++
Geschikt voor grote ramen: +-
Geschikt voor draai- kiepraam: ++
Monteren zonder boren: ++

Bekijk ons verduisterende rolgordijn met zijprofielen.


 

2. Verduisterend honingraat plisségordijn

Een honingraat plisségordijn in je slaapkamer zorgt voor verduistering en sfeer. Het verschil tussen een enkel plisségordijn en een honingraat plisségordijn is het aantal stoflagen. Een enkel plisségordijn heeft een enkele stof en een honingraat plisségordijn heeft er twee. Door de dubbele stof zijn de koorden en de koord gaatjes niet zichtbaar. Ook zorgt de dubbele stof voor een warmte-werende en isolerende werking.

Ook een verduisterende honingraat stof is 100 procent verduisterend. De lichtkieren bij een plisségordijn zullen minimaal zijn doordat de stof en het systeem even breed en diep zijn. Als je kiest voor de top-down & bottom-up uitvoering kun je het licht filteren door het plisségordijn naar beneden en boven te bewegen.

Verduistering: +
Geschikt voor grote ramen: ++
Geschikt voor draai- kiepraam: ++
Monteren zonder boren: ++

Bekijk onze verduisterende plisségordijnen.

Verduisterend plisségordijn

 


 


rolgordijn slaapkamer

 

3. Verduisterende rolgordijnen voor slaapkamers

Een traditioneel rolgordijn is nog steeds een echte aanrader voor in je slaapkamer! Ze zijn sfeervol, tijdloos, voordelig en gemakkelijk in gebruik. Een traditioneel verduisterend rolgordijn is daarom een echte klassieker voor in je slaapkamer. De verduisterende stoffen zijn in vele structuren en kleuren leverbaar.

Doordat het systeem van een verduisterend rolgordijn iets breder is dan stof zullen er kleine lichtkieren ontstaan. Ondanks deze kieren zal je slaapkamer goed worden verduisterd doordat de stof 100 procent verduisterend is. Een verduisterend rolgordijn is de voordeligste raambekleding voor in je slaapkamer.


Verduistering: +
Geschikt voor grote ramen: ++
Geschikt voor draai- kiepraam: ++
Monteren zonder boren: +-

 

Bekijk nu onze verduisterende rolgordijnen.


 


4. Verduisterende duo rolgordijnen

Het duo rolgordijn is een trendy raambekleding voor in je slaapkamer! De stof van een verduisterend duo rolgordijn bestaat uit twee banen, één baan is transparant en de ander is verduisterend. Deze stoflagen kun je langs elkaar heen laten bewegen om zo te spelen met de lichtinval, dit is een voordeel ten opzichte van een verduisterend rolgordijn.

Omdat een verduisterend duo rolgordijn uit twee stoflagen bestaat zullen er altijd kleine kieren ontstaan waar licht doorheen komt de slaapkamer in. De stof van een verduisterend duo rolgordijn wordt ook wel een dim-out stof genoemd, deze stofsoort is nagenoeg volledig verduisterend. Onze verduisterende duo rolgordijnen op maat zijn in meerdere kleuren leverbaar.


Verduistering: +-
Geschikt voor grote ramen: ++
Geschikt voor draai- kiepraam: -
Monteren zonder boren: +-


Bekijk nu onze duo rolgordijnen voor slaapkamers.

 

Raambekleding slaapkamer duorolgordijn

 


 


raambekleding verduisterend vouwgordijn

 

5. Verduisterende vouwgordijnen voor in de slaapkamer

Als je een romantische sfeer wilt creëren is het verduisterende vouwgordijn erg geschikt als raambekleding! De sfeer is het grote voordeel ten opzichte van andere raambekleding voor in je slaapkamer. Vouwgordijnen hebben een elegante uitstraling. Wanneer de gordijnen volledig naar beneden zijn, oogt het modern en strak. Als je het vouwgordijn ophaalt, zal de stof zich netjes opvouwen.

De stof is volledig verduisterend en doordat het ophangsysteem erg slank is, sluit de stof goed aan op het raam. Ook is de stof even breed als het systeem en dus zullen de lichtkieren aan de zijkanten minimaal zijn.


Verduistering: +
Geschikt voor grote ramen: ++
Geschikt voor draai- kiepraam: -
Monteren zonder boren: -


Bekijk nu de verduisterende vouwgordijnen voor in de slaapkamer.


 

Raambekleding in je slaapkamer combineren met gordijnen


Raamdecoratie slaapkamer gordijnen

Ga jij voor een optimaal resultaat? Combineer je raambekleding in de slaapkamer dan met gordijnen. Gordijnen zetten de namelijk de toon in je interieur. Met gordijnen maak je jouw slaapkamer nog gezelliger. In onze collectie vind je gordijnen die volledig verduisteren, deze gordijnen zijn voorzien van een speciale coating aan de achterzijde van de stof. Bekijk onze overgordijnen hier. Gordijnen zijn goed te combineren met houten of aluminium jaloezieën, rolgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen en duo rolgordijnen.

Kies je voor een verduisterende soort raambekleding? Dan is het een optie om voor vitrages of inbetweens te kiezen. Zo kun je jouw slaapkamer verduisteren met de raambekleding maar ook het licht aangenaam filteren met het gordijn. Bovendien hebben gordijnen een geluiddempende en isolerende werking. De isolerende werking helpt om in de winter je slaapkamer warm te houden, en juist in de zomer wat koeler.


Bekijk nu onze gordijnen.