Welke raamdecoratie in jouw woonkamer?

Raamdecoratie is een erg belangrijke sfeermaker in je woonkamer. De raamdecoratie moet natuurlijk aansluiten bij de stijl van je woonkamer. Met raamdecoratie creëer je sfeer in je woonkamer, ieder product heeft een andere uitstraling. Daarnaast is de functionaliteit van de raamdecoratie in je woonkamer erg belangrijk. Eigenlijk zijn alle soorten raambekleding geschikt voor gebruik in de woonkamer. Toch hebben wij op basis van sfeer, trends en functionaliteit een top vijf opgesteld met de meest geschikte raamdecoratie voor in de woonkamer. Een aantal soorten raamdecoratie voor in je woonkamer zijn goed te combineren met gordijnen.

Meest gekozen

Hieronder zie je de populairste producten voor woonkamers

woonkamers rolgordijn

Rolgordijn

Bekijk hier het populairste rolgordijn voor woonkamers.

Bekijk nu
woonkamers duorolgordijn

Houten jaloezie

Bekijk de populairste houten jaloezie voor woonkamers.

Bekijk nu
woonkamers plissegordijn

Plisségordijn

Bekijk hier de populairste plissé voor woonkamers.

Bekijk nu
woonkamers aluminium jaloezie

Duo rolgordijn

Bekijk het populairste duo rolgordijn voor woonkamers.

Bekijk nu


 

Raamdecoratie woonkamer rolgordijn

 

1. Rolgordijnen in je woonkamer

Rolgordijnen zijn een erg geschikte soort raambekleding voor woonkamers. Rolgordijnen hebben namelijk een eenvoudige, minimalistische en tijdloze uitstraling. Verder zijn ze makkelijk in het gebruik. De gewenste lichtinval bepaal je eenvoudig door het rolgordijn op te halen of te laten zakken. De mogelijkheden voor een rolgordijn zijn groot, ze zijn namelijk in veel maten en uitvoeringen leverbaar. Kortom, er is dus altijd een passend rolgordijn voor jouw woonkamer!

Rolgordijnstoffen zijn er in diverse kleuren en stoftransparanties. Met de verschillende stoftransparanties bepaal je de hoeveelheid licht dat binnengelaten wordt. Er zijn transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. Transparante stoffen laten erg veel licht binnen, lichtdoorlatende stoffen beperken de lichtinval wat meer. Verduisterende stoffen verduisteren volledig en zijn ideaal voor slaapkamers en ruimtes waar je volledige privacy wilt creëren.

 • • Toepasbaar in iedere woonstijl
 • • Eenvoudige bediening
 • • Voordelig

Bekijk nu onze rolgordijnen.


 

2. Jaloezieën voor woonkamers

Jaloezieën zijn een populaire soort raamdecoratie voor in de woonkamer. Jaloezieën zorgen voor een ruimtelijke en moderne uitstraling van je woonkamer. Dag- en zonlicht filter je in een handomdraai, zo creëer je de gewenste hoeveelheid lichtinval waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Jaloezieën voor in de woonkamer zijn leverbaar in verschillende materialen; hout, aluminium en kunststof.

Kies je voor houten jaloezieën? Dan kies je voor een warme en natuurlijke uitstraling. Houten jaloezieën zijn goed te combineren in een landelijk en modern ingerichte woonkamer. Als je kiest voor aluminium jaloezieën, dan kies je voor een strakke en tijdloze uitstraling. Aluminium jaloezieën passen erg goed in een strak en industrieel ingerichte woonkamer.

 • • Sfeervol
 • • Hout: landelijk en modern
 • • Aluminium: strak en industrieel

Bekijk nu onze jaloezieën.

Raamdecoratie woonkamer jaloezieën

 


 


Raamdecoratie woonkamer plisségordijnen

 

3. Plisségordijnen in je woonkamer

Plisségordijnen zijn een trendy soort raamdecoratie voor in je woonkamer. Welk raam je ook hebt in je woonkamer, een plisségordijn zal altijd passen. Plissé is Frans en betekent ‘geplooide’. Een plisségordijn heeft dan ook een gevouwen stof. Plisségordijnen voor in je woonkamer zijn leverbaar met één of twee stoflagen. Een dubbele stof wordt ook wel een honingraat stof genoemd. De stof heeft een geluiddempende en energiebesparende werking. Ook voorkomt een plisségordijn de koude trek bij een groot raam. Doordat een plisségordijn ook van de bovenzijde open kan kun je veel daglicht binnen laten en toch privacy behouden.

De stof van een plisségordijn is leverbaar in een aantal stoftransparanties: transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Een transparante stof beperkt het zicht minimaal, een lichtdoorlatende stof beperkt het zicht wat meer en laat ook minder licht door. Verduisterende stoffen zijn 100 procent verduisterend. Plisségordijnen voor in je woonkamer zijn leverbaar in veel verschillende kleuren.


 • • Trendy
 • • Geschikt voor ieder raam
 • • Toepasbaar in iedere woonstijl

 

Bekijk nu onze plisségordijnen.


 


4. Duo rolgordijnen voor woonkamers

Duo rolgordijnen zijn een vrij nieuwe soort raamdecoratie. Duo rolgordijnen worden ook wel roljaloezieën genoemd. Duo rolgordijnen zijn enorm populair. De belangrijkste reden voor de populariteit van dit type raambekleding is de combinatie van sfeer en functionaliteit. De stof van een duo rolgordijn bestaat uit transparante en dichte banen. Doordat er twee stoffen langs elkaar heen lopen kun je een duo rolgordijn open of dicht zetten. Een duo rolgordijn kan daarnaast ook helemaal worden opgehaald. Op deze manier kun je zelf de gewenste hoeveelheid lichtinval bepalen.

Haal je het duo rolgordijn helemaal op, dan heb je volledige uitkijk. In de halfopen stand kun je genieten van het gefilterde dag- en zonlicht. In de gesloten stand geniet je van maximale lichtwering en privacy. Kortom, een ideale soort raamdecoratie voor jouw woonkamer!


 • • Multifunctioneel
 • • Moderne uitstraling
 • • Praktisch


Bekijk nu onze duo rolgordijnen.

 

Raamdecoratie woonkamer duo rolgordijnen

 


 


Raamdecoratie woonkamer vouwgordijnen

 

5. Vouwgordijnen in je woonkamer

Als je een warme en romantische sfeer wilt creëren, dan zijn vouwgordijnen een ideaal soort raamdecoratie voor in je woonkamer! Vouwgordijnen passen goed in een warm en landelijk ingerichte woonkamer. Vouwgordijnen bestaan voor een groot deel uit stof, dit zorgt ervoor dat vouwgordijnen geluidsabsorberend zijn. Dit is erg prettig wanneer de woonkamer voorzien is van harde elementen zoals betegelde vloeren en gestucte muren.

Vouwgordijnen zijn leverbaar in drie stofsoorten; transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Deze stoffen zijn leverbaar in diverse kleuren. Met de ruime keuze aan stoffen en kleuren kun je een persoonlijke sfeer creëren in je woonkamer. Alle stoffen van een vouwgordijn hebben een elegante uitstraling. Als je het vouwgordijn ophaalt, zal het vouwgordijn zichzelf strak opvouwen door de baleinen in de stof.


 • • Romantische sfeer
 • • Geluiddempend
 • • Elegante uitstraling


Bekijk nu onze vouwgordijnen.

 

Raamdecoratie in je woonkamer combineren met gordijnen


Raamdecoratie woonkamer gordijnen

De hierboven genoemde soorten raamdecoraties zijn erg goede opties voor je woonkamer. Dat wil niét zeggen dat niet vernoemde soorten raambekledingen niet geschikt zijn voor gebruik in je woonkamer. Vind je één type raamdecoratie in je woonkamer te kaal? Dan kun je de raamdecoratie combineren met gordijnen. Met gordijnen zet je namelijk de toon in je interieur. Hiermee kleed je de ruimte warm en sfeervol aan. Ook zorgt de stof van het gordijn ervoor dat het geluid gedempt wordt.

Gordijnen zijn leverbaar in diverse stoffen en kleuren. Elke stof heeft een eigen structuur en uitstraling. Er zijn drie verschillende stoftransparanties: transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Als je enkel het dag- en zonlicht wilt filteren, kun je kiezen voor een transparante of lichtdoorlatende stof. Een lichtdoorlatende stof is dichter van structuur dan een transparante stof, en laat dus minder licht door. Als je privacy en sfeer in je woonkamer wilt creëren, dan is een lichtdoorlatende stof ideaal.


Bekijk nu onze gordijnen.