Filteren 1

Verduisterende rolgordijnen

In onze collectie rolgordijnen zijn ook verduisterende rolgordijnen verkrijgbaar. Onze collectie verduisterende rolgordijnen op maat bestaat uit een ruim aanbod aan stoffen en kleuren. Zo vind je altijd een stof en kleur die bij jouw interieur past. Alle stoffen hebben een speciale coating waardoor deze 100 procent verduisterend zijn. In onze collectie vind je zowel verduisterende stoffen met witte als meekleurende achterzijdes. Met een verduisterend rolgordijn op maat kies je voor absolute topkwaliteit en de perfecte maat. In een aantal simpele stappen stel je het rolgordijn samen zoals jij deze wenst. Welk verduisterend rolgordijn kies jij?
Gekozen filters:
 1. 300 cm - 300 cm Remove This Item

3 Artikel(en)

per pagina
Set Descending Direction
 1. Rolgordijn Op Maat verduisterend Antracietgrijs open
  Rolgordijn op maat verduisterend
  • Verduisterende stof
  • Ideaal voor slaapkamers
  • Tot 7,5 m2 stof oppervlakte
  v.a.  48,-
  Rolgordijn op maat verduisterend
  v.a.  48,-
  • Verduisterende stof
  • Ideaal voor slaapkamers
  • Tot 7,5 m2 stof oppervlakte
  Gratis kleurstalen
 2. Rolgordijn op maat Top Color verduisterend
  v.a.  42,-
  • Verduisterende stof
  • Extra voordelig
  • Tot 7,5 m2 stof oppervlakte
  Gratis kleurstalen
 3. Rolgordijn op maat Full Color verduisterend
  v.a.  54,-
  • Verduisterende stof
  • Gekleurde achterzijde
  • Tot 7,5 m2 stof oppervlakte
  Gratis kleurstalen

3 Artikel(en)

per pagina
Set Descending Direction
gratis advies en meetservice thuis

 

Verduisterende rolgordijnen kopen

Een verduisterend rolgordijn is ideaal voor gebruik in slaapkamers en andere ruimtes die je wenst te verduisteren. Onze standaardmaten collectie bevat veel standaardmaten. Je hebt de keuze uit veel kleuren, stoffen en dessins.

Onze standaardmaten lopen van 40 cm breed tot 240 cm breed met allerlei tussenmaten. Daarnaast zijn de standaard verduisterende rolgordijnen in verschillende hoogtes leverbaar. De hoogtematen variëren van 175 cm hoog tot wel 275 cm hoog.

Komt de maat van jouw raam niet overeen met een verduisterend rolgordijn uit de standaardmaten collectie? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn op maat. Bij een op maat gemaakt verduisterend rolgordijn bepaal je zelf de exacte maten.

Verduistering van het rolgordijn

Onze verduisterende rolgordijnstoffen zijn 100 procent verduisterend. Dat wil zeggen dat de stof zelf helemaal geen licht doorlaat. Bij verduisterende rolgordijnen zonder zijprofielen ontstaan er altijd lichtkieren tussen het rolgordijn en het kozijn.

Wil je deze lichtkieren voorkomen? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn met zijprofielen. Een verduisterend rolgordijn met zijgeleiding zal de nachtrust in slaapkamers ten goede komen. Ook zorgt een verduisterende stof dat er niet naar binnen gekeken kan worden. Daarnaast helpen de verduisterende stoffen de ruimte koel te houden, doordat het zonlicht geblokkeerd wordt.

Verduisterend rolgordijn op maat

Heb je een raam waarvoor een standaardmaat niet geschikt en wil je de perfecte maat? Dan is een verduisterend rolgordijn op maat echt iets voor jou. De collectie is leverbaar van 40 cm tot 300 cm breed en tot wél 300 cm hoog! Alle stoffen zijn volledig verduisterend.

Met of zonder cassette?

Onze verduisterende rolgordijnen op maat kunnen met of zonder een cassette worden geleverd. De cassette-uitvoering wordt geleverd met U-vormige zijprofielen waar de stof doorheen loopt. Met deze zijprofielen voorkom je lichtkieren waardoor niet alleen de stof maar ook het systeem verduisterend is.

 

Waarom onze verduisterende rolgordijnen op maat

 • Veel kleuren & dessins
 • Perfect op maat gemaakt
 • Scherpe prijzen
 • Hoge kwaliteit
 • Gratis kleurstalen
 • Gratis en snelle levering

Verduisterend rolgordijn inkorten

Wil je een standaardmaat verduisterend rolgordijn maar past de maat niet voor jouw raam? Dan kun je hem zelf op maat maken. Om het rolgordijn in te korten heb je een meetlint, een schaar en een kleine zaag nodig. Teken de gewenste breedte af en knip de stof op maat. Vervolgens zaag je de buis van het rolgordijn af. Een handige video waarin we laten zien hoe je te werk kunt gaan vind je hier.

Draai- kiepramen

In onze collectie verduisterende rolgordijnen hebben we speciale oplossingen voor draai- kiepramen. Verduisterende rolgordijnen voor een draai- kiepraam kunnen eenvoudig gemonteerd worden door te boren, te klemmen of te plakken. Meer informatie over het monteren van je rolgordijn op een draai- kiepraam vind je hier.

Gratis en snelle levering

Onze standaardmaat verduisterende rolgordijnen zijn direct uit voorraad leverbaar. De levertijd van deze kant en klare goedkope verduisterende rolgordijnen bedraagt 3 werkdagen. We leveren gratis en snel op het gewenste adres. 

Verduisterende rolgordijnen: vraag & antwoord

 

Wat is een verduisterend rolgordijn?

Verduisterende rolgordijnen blokkeren de lichtinval en het zicht volledig. Dit type rolgordijn wordt vaak gebruikt in slaapkamers. De stof heeft aan de achterzijde een speciale coating, waardoor er geen licht door de stof naar binnen kan komen. Deze coating is in de meeste gevallen afgestemd op de stofkleur.

Kan het rolgordijn ook naar achteren afrollen?

Ja dat kan; je hebt hier niets extra’s voor nodig. De buis van het rolgordijn kan op twee manieren in de steunen worden geklikt. Zo bepaal je zelf of je het rolgordijn naar voren of naar achteren wilt laten afrollen. Door de stof naar achteren te laten afrollen komt de stof het dichtst bij het raam en verduistert het rolgordijn het meest.

Kan ik verduisterende rolgordijnen zelf inkorten?

Ja, je kunt verduisterende rolgordijnen zelf inkorten. Dit doe je door de stof, de onderlijst en de buis in te korten. Een video met uitleg over inkorten en montage vind je hier.

Werkt een verduisterend rolgordijn ook isolerend?

Ja, door de speciale coating wordt niet alleen het zicht en licht geblokkeerd. Ook kou en warmte van buiten worden geweerd. Zo werkt het verduisterende rolgordijn zowel isolerend als energiebesparend.