Oplossingen voor kindveilige raamdecoratie

Jonge kinderen onderzoeken graag nieuwe dingen, daar kan ook jouw raamdecoratie bij horen. Is jouw kind jonger dan 3,5 jaar of komt jouw raamdecoratie in een ruimte te hangen waar jonge kinderen komen? Dan heb je kindveilige raamdecoratie nodig.

Om te voorkomen dat bedieningskettingen en koorden een gevaar vormen voor kinderen zijn er vanaf 2013 Europese regels van kracht. Deze regels zijn in 2016 aangescherpt. Bij Raamdecoratie.com bieden wij verschillende oplossingen aan om er voor te zorgen dat producten met bedieningskoorden en kettingen kindveilig zijn.

Waarschuwing

 • Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van de trekkoorden, kettingen, banden en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun keel wikkelen.
 • Houd, om wurging en verstikking te voorkomen, de koorden buiten het bereik van jonge kinderen.
 • Plaats geen kinderbedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raambekleding.
 • We raden je aan om naast het treffen van deze maatregelen, onze koordkikker te gebruiken, om de kans van een dergelijk incident te verkleinen.
 • In overeenstemming met NEN EN16433 en EN16434.

Oplossingen

Bij Raamdecoratie.com bieden wij verschillende oplossingen aan om er voor te zorgen dat onze raambekleding veilig is.Waarschuwing voor kindveiligheidKettingbediening met verbreekbare verbinder

Bij een ketting met een verbreekbare verbinder is dit een plastic element dat de twee uiteinden van de ketting verbindt. Deze verbreekbare kettingverbinder zal de ketting, wanneer er een gewicht van 6 kg op wordt uitgeoefend, binnen 5 seconden laten breken.

Kindveilig rolgordijn met verbreekbare ketting verbinderKettingbediening met kettingspanner

Een kettingspanner zorgt ervoor dat de ketting strak hangt en er geen lussen ontstaan. Een goede montage van een kettingspanner moet aan de volgende eisen voldoen.

 • De kettingspanner dient zich minimaal 150 cm boven de vloer te bevinden.
 • De ketting moet altijd strak gespannen staan.
 • De kettingspanner moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien.
Kindveilig rolgordijn met verbreekbare ketting verbinderKoordbediening met koordkikker

Een koordkikker is een hulpstuk waar lange koorden omheen gewikkeld kunnen worden. Een koordkikker zorgt ervoor dat het bedieningskoord strak hangt en er geen lussen ontstaan. Een goede montage van een koordkikker moet aan de volgende eisen voldoen.

 • De koordkikker dient zich minimaal 150 cm boven de vloer te bevinden.
 • Als het product omhoog is, moet het losse koord helemaal om de koordkikker gewikkeld kunnen worden. Als de koordkikker hiervoor te klein is, moeten er meerdere koordkikkers worden gebruikt.
 • Als je aan het koord trekt dat om de koordkikker is gewikkeld, mag het niet meer dan 10 cm loskomen.
 • De koordkikker moet stevig worden bevestigd aan de muur en mag niet bewegen of kunnen draaien.
Kindveilige koordspannerKoordbediening met koordspanner en verbreekbare verbinding

Er is ook een koordbediening met koordspanner en verbreekbare verbinding beschikbaar. Deze verbreekbare kettingverbinder zal de ketting, wanneer er een gewicht van 6 kg op wordt uitgeoefend, binnen 5 seconden laten breken.

Kindveilig rolgordijn met verbreekbare ketting verbinder
Veelgestelde vragen

Hoe bestel ik kindveilige raamdecoratie?
Al onze producten voldoen aan de laatste regels rondom kindveiligheid en worden geleverd met een kindveilige oplossing.
Wat als mijn product zonder kindveiligheid oplossing wordt geleverd?

Al onze producten worden met passie en aandacht gemaakt. Mocht er onverhoopt geen kindveilige oplossing worden meegeleverd, laat het ons dan weten. We sturen je dan direct alsnog een passende oplossing toe.

Wat houdt de montagehoogte in?

De montagehoogte is de hoogte gemeten vanaf het montagepunt tot de vloer. Aan de hand van deze hoogte zorgen wij ervoor dat je product kindveilig wordt uitgevoerd. De bediening zal altijd 150 cm vanaf de vloer komen te hangen. Hierdoor voldoet je product aan de wetgeving rondom kindveilige raamdecoratie. Eventuele speciale wensen kun je aan onze klantenservice doorgeven. montagehoogte-kindveiligheid