MotionBlinds toebehoren

Ons assortiment elektrische raamdecoratie wordt aangedreven door apparaten en accessoires van het merk MotionBlinds. MotionBlinds is een slimme oplossing op het gebied van elektrische raambekleding en maakt ieders leven aangenamer. Raambekleding met MotionBlinds staat garant voor comfort, veiligheid en energiebesparing. Op deze pagina vind je een algemene uitleg over de apparaten en accessoires van MotionBlinds. Ook vind je een installatievideo van het MotionBlinds concept.

Het MotionBlinds concept

voorvertoning Motion

Installatievideo elektrische rolgordijnen

Video elektrische rolgordijnen

MotionBlinds motor

De volledig draadloze MotionBlinds motor maakt van verschillende soorten raambekleding volledig geautomatiseerde raambekleding. De eenvoudig te installeren motor is oplaadbaar met een universele micro USB kabel en kan worden bediend met een MotionBlinds afstandsbediening. Om je rolgordijn te bedienen met de MotionBlinds app of via spraakbesturing, is de MotionBlinds wifi bridge nodig.


Motion-motor

Laadkabel 3 meter

De geïntegreerde lithium-ion batterijen in de motor zijn oplaadbaar met een universele micro USB kabel. Om de batterijen in de motor op te laden hoef je niets te demonteren. Bij normaal gebruik hoef je de motor slechts één of twee keer per jaar op te laden. Het volledig opladen van de motor duurt ongeveer 8 uur. Met één laadkabel kun je meerdere motoren individueel van elkaar opladen.

Motion-micro-usb-kabel

Afstandsbediening

Bedien en programmeer jouw gemotoriseerde raamdecoratie met één druk op de knop van een MotionBlinds afstandsbediening. Er zijn verschillende afstandsbedieningen verkrijgbaar, namelijk een 1-kanaals, 5-kanaals of 15-kanaals afstandsbediening. Met meerdere kanalen is het mogelijk om verschillende soorten raamdecoratie apart van elkaar te bedienen. Met een afstandsbediening kun je de slimme raamdecoratie eenvoudig bedienen en daarnaast laten bewegen naar jouw favoriete ingestelde tussenpositie met één druk op de knop. De afstandsbedieningen hebben een reikwijdte van +/- 30 meter. Om een motor te installeren heb je ten minste één afstandsbediening nodig. Je kunt meerdere motoren installeren met één afstandsbediening. De afstandsbediening wordt geleverd inclusief batterij en heeft een moderne mat zwarte kleur.


Motion-afstandsbediening

Wifi bridge

Met de MotionBlinds wifi bridge maak je het bedieningsgemak compleet doordat je jouw slimme raamdecoratie ook op afstand kunt bedienen met de MotionBlinds smartphone-app. Via deze app kun je ramen in verschillende ruimtes op ieder gewenst moment bedienen. Met voorgeprogrammeerde scenes en timers kun je de raamdecoratie in jouw huis zelfs volledig automatiseren. De MotionBlinds wifi bridge opent een wereld aan connectiviteitsopties met derden, zoals Google, Alexa, SmartThings, IFTTT, Loxone, Mediola en KlikAanKlikUit. Per bridge kunnen meerdere soorten slimme raamdecoratie worden gekoppeld. De wifi bridge heeft een bereik van +/- 20 meter. Voor de installatie is wifi frequentie van 2.4 GHz nodig.


Motion-wifi-bridge