Raambekleding openslaande deuren

Ben je op zoek naar raambekleding voor openslaande deuren? In onze ruime collectie vind je meerdere soorten raambekleding die ideaal zijn voor zowel openslaande deuren als ramen. Essentieel voor openslaande deuren is de combinatie van sfeer en functionaliteit. De meest gekozen opties en een aantal tips vind je hieronder. Voor welke raamdecoratie kies jij?

Voor openslaande deuren

Sfeervol en functioneel


Meer info

Lees meer over raambekleding voor openslaande deuren

Mogelijkheden raambekleding voor openslaande deuren

Voor je openslaande deuren zijn er meerdere mogelijkheden. Openslaande deuren hebben vaak grote ramen, door deze ramen komt veel licht naar binnen. Om te spelen met de lichtinval en inkijk kun je kiezen voor een van de bovenstaande types raambekleding. Iedere situatie is anders en de mogelijkheden zijn groot.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het bestellen van raambekleding voor openslaande deuren. Heb je een naar binnen- of naar buiten draaiende deur? Draait je deur naar buiten en monteer je de raambekleding op de deur zelf, dan zou je raambekleding nat kunnen worden van de regen. Géén enkel type raambekleding voor binnen is geschikt om in de regen te hangen.

Daarnaast hebben openslaande deuren te maken met wind en tocht. Om te voorkomen dat je raambekleding begint te klapperen zou je kunnen kiezen voor een product met zijgeleiding. Zijgeleiding zorgt ervoor dat je raambekleding altijd dicht bij het raam blijft. De exacte afmetingen van het systeem en de producteigenschappen vind je in de productomschrijving die gegeven wordt bij ieder product.

Gordijnen zijn een goede optie voor je openslaande deuren. Met een gordijn maak je het interieur helemaal af. Je kunt kiezen uit vitrages, inbetweens en overgordijnen. Wanneer je gebruik wilt maken van de openslaande deur schuif je het gordijn eenvoudig opzij.

Vaak wordt er gekozen om rolgordijnen of duo rolgordijnen te plaatsen voor een openslaande deur. Deze kunnen op de muur maar ook op de deur zelf gemonteerd worden. Plaats je deze op de deur en voeg je een zijgeleiding toe, dan zal het (duo) rolgordijn dicht bij het raam blijven wanneer je de deur opent. Rolgordijnen en duo rolgordijnen kunnen geleverd worden in diverse stofsoorten.

Ook plisségordijnen kunnen op de openslaande deur zelf gemonteerd worden. Onze trendy plisségordijnen hebben een slank systeem en zijn daardoor toepasbaar in vrijwel iedere situatie. Kies je voor een ingespannen plisségordijn, dan zal deze aan de boven- en onderzijde vastzitten en dus niet klapperen.

Met vouwgordijnen creëer je een warme en romantische sfeer. Vouwgordijnen zijn leverbaar met transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. Iedere stof heeft een unieke look. Voor montage op de deur zou je ook bij vouwgordijnen zijgeleiding kunnen toevoegen.

Wil je jaloezieën plaatsen voor je openslaande deur? Dat is mogelijk. In onze collectie vind je houten, aluminium en kunststof jaloezieën. Aluminium jaloezieën zijn lichter en hebben dunnere lamellen dan houten jaloezieën. In de collectie vind je jaloezieën met lamelbreedtes van 20, 25 en 50 mm. Hoe smaller de lamelbreedte, hoe groter de kans is dat de jaloezie nog achter de deurklink valt. De exacte eigenschappen van de producten vind je in de productomschrijving.

Onze verticale lamellen kunnen geleverd in de materialen stof en kunststof. Wanneer je gebruik wilt maken van de deur, schuif je de lamellen gemakkelijk opzij. Wil je kleurstalen van de lamellen of van een van de andere producten zien? Maak dan gebruik van de gratis kleurstalenservice.

Bij het doorgeven van de maten van je raambekleding voor je openslaande deuren is het belangrijk om rekening te houden met de deurklink. Kom je er zelf niet uit? Stuur dan een aantal foto’s van je openslaande deuren naar onze gratis online meethulp. Dan bepalen we samen met jou de geschikte afmetingen van de raambekleding.

Raambekleding voor openslaande deuren: vraag & antwoord


Raambekleding voor openslaande deuren, wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn verschillende mogelijkheden als raambekleding voor openslaande deuren. Afhankelijk van de situatie en de gewenste uitstraling maak je zelf de keuze. In ons assortiment vind je verschillende soorten raamdecoratie die geschikt zijn als raambekleding voor openslaande deuren.

Ik wil mijn raambekleding op de deur monteren, kan dit?

Ja, het is mogelijk om raambekleding te monteren op je deur. Niet iedere soort raambekleding kan op een openslaande deur gemonteerd worden. Het kan voorkomen dat de raamdecoratie gaat klapperen door de wind, door het klapperen van de raambekleding kan de raambekleding of het raam beschadigen. Het klapperen kan voorkomen worden door de raamdecoratie van een draad zijgeleiding te voorzien. Door dit draad blijft de raamdecoratie strak langs het raam hangen en wordt het onderaan de deur vastgezet.

Is binnenzonwering bestand tegen regen en/of andere weersinvloeden?

Nee, binnenzonwering is niet bestand tegen regen of andere weersinvloeden. Wanneer de openslaande deuren naar buiten opengaan en wanneer de raambekleding op de deur is gemonteerd, bestaat er een kans dat de binnenzonwering nat wordt. Houd hier rekening mee bij het uitzoeken van je nieuwe raambekleding.

Waar moet ik rekening mee houden bij het opmeten van de openslaande deuren?

Bij het opmeten van je openslaande deuren moet je rekening houden met het soort raambekleding, de ophangmethode en eventuele deurelementen zoals deurklinken. Er zijn verschillende soorten raambekleding geschikt voor openslaande deuren, ieder product dient op een andere manier gemonteerd te worden. Als ophangmethode kun je kiezen voor in de dag of op de dag. Meer informatie over het opmeten van raambekleding vind je bij onze meetinstructies.


Populaire raamdecoratie

Sfeermakers