Raamdecoratie voor een klassieke woonstijl

Raamdecoratie voor een klassieke woonstijl
Rijke stoffen, sierlijke vormen, royale meubels en warme kleuren; maak kennis met de klassieke woonstijl. Pronken mag, graag zelfs. Doe dit met chique details, zoals een gouden kroonluchter, marmeren tegels en een Perzisch tapijt. Niets is te gek in deze interieurstijl, zolang het maar een klassiek tintje heeft. Deze woonstijl biedt je de ultieme kans om modern en klassiek te combineren.
Deze interieurstijl wordt vaak toegepast in een landhuis of in een oud grachtenpand. Woon je in een nieuwbouwhuis? Zelfs dan staat een klassieke woonstijl prachtig. Het is maar net hoe je de styling aanpakt en welke elementen je met elkaar combineert. Maar aan welk type raamdecoratie moet je denken bij een klassieke woonstijl? Wij lichten drie klassiekers uit!

afbeelding klassieke woonstijl

 

Gordijnen

Gordijnen mogen eigenlijk niet ontbreken in een klassieke woonstijl. Kies voor luxe stoffen, zoals velours of fluweel in een donkere kleur, zoals donkerblauw, bordeauxrood of een prachtige taupetint. Ook linnen stoffen passen perfect in een klassieke woonstijl. Helemaal wanneer je op zoek gaat naar een mix tussen klassiek en landelijk. Voor de slaapkamer is een verduisterend gordijn perfect, terwijl veel mensen in de woonkamer kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen. Hiermee breng je sfeer aan in huis, zonder dat je het daglicht wegneemt. Een win-win situatie dus.

Vouwgordijnen

Wist je dat vouwgordijnen stammen uit de Romeinse tijd? Klassieker kan dus bijna niet. Kies voor vouwgordijnen met een velours stof of een linnen variant. Voor vouwgordijnen kun je ook prima kiezen voor lichte tinten, zoals transparante vouwgordijnen. Combineer dit met een overgordijn in een donkere contrasterende kleur voor dat ultieme wow-effect. Pracht en praal in je interieur!

 

Houten jaloezieën

Bij een klassieke woonstijl denk je niet meteen aan houten jaloezieën, maar toch zien we het steeds vaker terugkomen. Dit komt doordat hout een materiaal is wat ook veel terugkomt in klassieke interieurs. Kies het liefst wel voor een donkere houtkleur, zoals hazelnoot, licht eiken of beigegrijs. Laat je verrassen door het effect, want dat houten jaloezieën sfeer meebrengen is een zekerheid.

Wil je meer weten over geschikte raamdecoratie voor een klassieke woonstijl? Wij geven je graag advies op maat zodat jouw woonruimte binnen no time is omgetoverd naar een klassiek paleisje. Ben je benieuwd naar hoe verschillende stoffen of kleuren matchen in de rest van jouw klassieke interieur? Vraag dan gratis kleurstalen aan. Onze kleurstalen kun je eenvoudig vergelijken met de rest van je interieur zodat je een goede keuze kunt maken.

Populaire producten

Sfeermakers