Welke jaloezieën passen in jouw interieur?

Welke jaloezieën passen in jouw interieur?
Jaloezieën zijn al jaren lang een enorme trend. Het regelen van lichtinval en privacy doe je eenvoudig door het kantelen van de lamellen of het op en neer bewegen van de jaloezieën. We begrijpen dat het kiezen van de juiste jaloezieën voor je huis een belangrijke beslissing is. Daarom willen we je graag helpen!
In deze blog ontdek je de verschillende soorten jaloezieën die wij aanbieden, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die aansluit bij jouw behoeften en stijl. Hieronder verkennen we de kenmerken, voordelen en nadelen, duurzaamheid en uitstraling van onze vier verschillende soorten jaloezieën: houten, bamboe, aluminium en kunststof jaloezieën.

eetkamer inrichten

 

Houten Jaloezieën

Houten jaloezieën zijn het populairst binnen de categorie jaloezieën. De houten lamellen voegen een gevoel van luxe en comfort toe aan elke ruimte. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken over houten jaloezieën: houten jaloezieën zijn tijdloos en elegant en passen goed bij diverse interieurstijlen, ze zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, kleuren en met diverse ladderbanden om aan jouw voorkeuren te voldoen. Een nadeel van houten jaloezieën is dat ze gevoelig zijn voor vocht, dus ze zijn niet ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers.

Bamboe Jaloezieën

Bamboe jaloezieën zijn een verantwoorde keuze en brengen een natuurlijke sfeer in huis. Bamboe lamellen zijn een stuk dunner dan houten lamellen en daarmee zijn bamboe jaloezieën een lichter product om op te trekken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar jaloezieën voor een raam of deur is het goed om hier rekening mee te houden. Bamboe jaloezieën zijn gemaakt van milieuvriendelijk materiaal, omdat bamboe snel groeit en hernieuwbaar is. Ook bamboe jaloezieën zijn gevoelig voor vocht en daarom raden we het dus niet aan om te gebruiken in vochtige ruimtes. Bamboe jaloezieën zijn over het algemeen iets prijziger dan houten jaloezieën.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën hebben hele andere kenmerken dan houten en bamboe jaloezieën. Een van de aller belangrijkste eigenschappen is

 

dat deze jaloezieën wel geschikt zijn voor vochtige ruimtes, dus kies gerust voor aluminium jaloezieën in bijvoorbeeld je badkamer. Aluminium lamellen zijn erg licht, dun en lichtgebogen van vorm. Daardoor zijn ze gemakkelijk te gebruiken en verduisteren ze beter dan houten en bamboe jaloezieën, de lamellen sluiten namelijk wat beter op elkaar aan. Door aluminium te kiezen creëer je een strakke en moderne uitstraling dus het oogt wel minder warm en natuurlijk dan bijvoorbeeld houten of bamboe jaloezieën. Tot slot is het goed om te benoemen dat aluminium jaloezieën geen dempende werking voor geluid hebben, in tegenstelling tot houten en bamboe jaloezieën. De prijs van aluminium jaloezieën ligt iets lager dan houten en bamboe jaloezieën.

Wil je je houten, bamboe of aluminium jaloezieën aansluiten op je smart home? Dat kan! Ook elektrische houten jaloezieën, elektrische bamboe jaloezieën en elektrische aluminium jaloezieën zijn bij ons verkrijgbaar.

Kunststof Jaloezieën

Kunststof jaloezieën zijn een praktisch een voordelig alternatief voor echte houten jaloezieën. Kunststof jaloezieën zijn verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en worden binnen enkele dagen al (gratis) thuis bezorgd. Kunststof jaloezieën zijn bestand tegen vocht, en gemakkelijk schoon te maken. Het is wel minder duurzaam dan houten, bamboe of aluminium jaloezieën. Net als aluminium heeft kunststof een minder natuurlijke uitstraling en hiermee creëer je vaak een wat klinischer gevoel ten opzichte van de warme en gezellige uitstraling van houten en bamboe jaloezieën.

eetkamer inrichten

Tot slot hebben we nog een handige tip: als je voor donkere jaloezieën kiest zul je wel met enige regelmaat de jaloezieën moeten schoonmaken omdat een stoflaag eerder zichtbaar is op donkere jaloezieën. Echter is dit met onze jaloezie stoffer in een handomdraai schoongemaakt.

We hopen dat deze blog je heeft geholpen om een beter inzicht te krijgen in de verschillende soorten jaloezieën die wij aanbieden. Overweeg je de warmte van hout of bamboe, of de functionaliteit van aluminium of kunststof? Voor alle producten kun je eenvoudig gratis kleurstalen aanvragen zodat je thuis de verschillende materialen en kleuren kunt vergelijken.

Wil jij thuis verschillende kleuren en materialen bekijken van jouw favoriete product?

Populaire producten

Sfeermakers