Zo richt je een stoere jongenskamer in

Zo richt je een stoere jongenskamer in
Heb je een zoon en wil je zijn slaapkamer omtoveren naar een stoere jongenskamer? Om zo’n gaaf project in goede banen te leiden, is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden.
Heb je al nagedacht over welke stijl je wilt creëren in de stoere jongensslaapkamer? Wij geven je graag wat inspiratie en tips zodat je met een goed plan aan de slag kunt gaan.

stoere jongenskamer

 

1. Stoere jongenskamer blauw

Blauw is een stoere kleur die voor veel jongens wordt bestempeld als ‘lievelingskleur’. Daarbij kun je heel veel kanten op. Verf of behang de muren in een stoere blauwe tint en geef de slaapkamer een heelalthema of een bootthema. Je kan het natuurlijk ook clean houden door blauwe elementen terug te laten komen in de kamer. Denk bijvoorbeeld aan een blauw dekbedovertrek, een blauwe lamp of blauwe gordijnen. Het grote voordeel van het toepassen van blauw in de slaapkamer is dat deze kleur van nature rust uitstraalt. Hiermee draagt een blauwe kleur dus bij aan een betere nachtrust.

2. Stoere jongenskamer groen

Een populaire kleur die we veel terugzien komen in jongensslaapkamers, is de kleur groen. Niet gek ook, want je kan heel veel kanten op met deze kleur. Wat denk je bijvoorbeeld van een stoere jungleslaapkamer? Of misschien wel een jongenskamer in een stoer legerthema? Is je kind helemaal fan van voetbal? Kies dan voor een voetbalveld grasmat. Genoeg inspiratie dus! Daarbij hoef je trouwens echt niet al je meubels en items nieuw te kopen. Een likje verf op een oude kledingkast doet vaak al wonderen.

 

3. Jongenskamer grijs

Donkere kleuren staan vaak bekend als stoere kleuren. Daarom past de kleur grijs ook zo goed in een stoere jongenskamer. Het geeft een industrieel randje aan de ruimte en biedt de perfecte basis voor een slaapkamer. Hang een wereldkaart op de grijze muur of maak er een muzikale slaapkamer van door de gitaar in te zetten als eyecatcher. Is je zoon een echte autoliefhebber? Combineer de grijze muur dan met een prachtige poster van zijn favoriete auto.

De finishing touch

Voor welke kleur je ook kiest voor een stoere jongenskamer, zorg er altijd voor dat je voldoende aandacht besteedt aan het uitzoeken van raamdecoratie. Dit zorgt niet alleen voor een voldoende verduistering tijdens de nachtelijke uurtjes, maar geeft ook extra sfeer in de ruimte. Voor welke raamdecoratie oplossing je het beste kunt kiezen? Er wordt vaak gekozen voor gordijnen, rolgordijnen of een combinatie van beide. Kies dus voor een verduisterende stof zodat jouw zoon kan genieten van een heerlijke nachtrust.

Vind je het lastig om te bepalen welke (kleur) raamdecoratie nu het beste matcht? Dan raden we je aan om gratis onze kleurstalen aan te vragen. Zo zie je meteen of jouw favoriete kleur inderdaad mooi staat in de stoere jongenskamer. We wensen je heel veel succes en vooral veel plezier met het inrichten!

Populaire producten

Sfeermakers