Dit zijn de voor- en nadelen van lamellen

Dit zijn de voor- en nadelen van lamellen
Bij de zoektocht naar geschikte raamdecoratie moet je belangrijke keuzes maken. Er zijn veel soorten raamdecoratie waaruit je kunt kiezen, allemaal met voor- en nadelen. Ben jij je aan het oriënteren en twijfel je om lamellen aan te schaffen? Lees dan snel verder!
Het is belangrijk dat je je goed laat informeren over raamdecoratie. Zo weet je namelijk zeker dat je raamdecoratie aanschaft dat bij jou past. Daarom vertellen we je vandaag graag meer over de voor- en nadelen van lamellen zodat je van dit type raamdecoratie een goed beeld krijgt.

dit zijn de voor en nadelen van lamellen

 

Voordelen van lamellen

Allereerst is het goed om te weten welke kenmerken lamellen hebben. Lamellen, ook wel verticale jaloezieën genoemd, zijn gemaakt van stof of PVC en hangen verticaal voor een raam. Ze hebben een strakke en tijdloze uitstraling, waardoor ze zeer geschikt zijn als je een moderne uitstraling aan je ruimte wilt geven. Het grote voordeel van lamellen is dat je dit type raamdecoratie eenvoudig kan bedienen. De lamellen draaien en schuiven soepel door de meegeleverde rail waardoor je zelf bepaalt hoeveel lichtinval je ruimte wenst.

Een ander voordeel van lamellen is dat ze zelden schoongemaakt hoeven te worden. Ideaal voor de mensen die schoonmaken niet als hobby hebben. Doordat lamellen verticaal hangen, kan het stof en vuil zich amper nestelen op de lamellen.

Lamellen passen in veel verschillende ruimtes. Ze worden vaak toegepast in studeerkamers en kantoren. Dit komt doordat deze ruimtes voor de meeste mensen niet helemaal verduisterend of afgesloten hoeven te worden. Tijdens het werken is een beetje lichtinval natuurlijk wel prettig. Ook zijn lamellen perfect voor ruimtes met hoge ramen, zoals bijvoorbeeld de woonkamer.

 

Nadelen van lamellen

Lamellen zorgen nooit voor volledige verduistering van de ruimte. Dit houdt in dat er altijd lichtkieren zichtbaar blijven langs de lamellen. Voor sommige mensen is dit geen nadeel, terwijl anderen wel een volledig verduisterende ruimte wensen. Wil je dit nadeel voorkomen? Dan kan het een aanrader zijn om jouw lamellen te combineren met gordijnen. Zo profiteer je van de voordelen van beide soorten raamdecoratie.

Ben je ook van plan om lamellen aan te schaffen of twijfel je nog? Bij ons heb je keuze tussen lamellen in diverse kleuren en maten. Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het maken van een goede keuze? Dan raden we je aan om zeker contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

Populaire producten

Sfeermakers